L'únic tractament eficaç davant aquesta patologia és evitar estrictament l'aliment que conté l'al·lergen o els al·lèrgens responsables de l'al·lèrgia.
La persona especialista en al·lèrgies, un cop fet el diagnòstic, indica quins aliments s'han d'evitar i prescriu una dieta basada en l'exclusió d'aquests aliments.
Cal tenir la màxima informació sobre l'aliment o grup d'aliments que provoquen al·lèrgia i conèixer en quins menjars, conserves o preparats es troben, per així evitar-ne el consum.
Al cap d'un temps i segons el resultat de les proves de control, es pot indicar en alguns casos la reintroducció progressiva de l'aliment causant de l'al·lèrgia.
També hi ha diversos medicament que poden contribuir a alleujar els símptomes, com els antihistamínics i els corticoides. En el cas d'anafilaxi o reacció al·lèrgica greu, cal injectar adrenalina (epinefrina) a la persona afectada, que requereix assistència mèdica urgent.