Vídeos de salut per oferir-los des de les sales d’espera dels centres.

El Departament de Salut posa a disposició dels centres assistencials de Catalunya i de les entitats que disposin de pantalles informatives a la ciutadania un servei gratuït per descarregar-se vídeos informatius de salut.

Es tracta d'un gestor de descàrregues, amb accés restringit, des del qual es té accés a continguts audiovisuals, que anomenem “videocàpsules de salut”, editats amb textos i imatges dinàmics la major part dels quals s’ofereixen en 4 formats: mp4, mp4 amb so, flv, wmv, i també a cartells informatius en format pdf.

Molts equipaments sanitaris de Catalunya compten amb sistemes d’emissió de continguts digitals a dins de les seves instal·lacions, principalment pantalles a les recepcions i a les sales d’espera. Amb aquestes videocàpsules i cartells informatius el Departament de Salut difondrà les campanyes de salut i d’altres informacions que cal conèixer per tenir una vida saludable i cura de la pròpia salut i campanyes informatives o de serveis.

La producció de les videocàpsules té en compte les característiques pròpies de l’emissió per pantalles a les sales d’espera, per això no tenen so i s’adapten a les condicions dels espais on es projecten, tenint en compte el ritme i el temps de lectura de les persones i fent-les atractives per captar l’interès i millorar la comprensió dels missatges de salut.

Vídeo Salut ja té més de 300 vídeos sobre: activitat física i alimentació, addiccions, càncer, estiu saludable, grip i refredat, hàbits higiènics, informació i serveis, medicaments, prevenció d’infeccions, salut ambiental i alimentària, salut i seguretat i trastorns del comportament alimentari.

Aquest material també es pot utilitzar en forma oberta des del YouTube de Salut, on, a més dels consells de salut, anirem incorporant altres vídeos i material divulgatiu i també es pot consultar des del Canal Salut a l'apartat recursos multimèdia.

Destaquem

Donar-se d’alta al servei

Cal si heu de descarregar-los per posar-los a les pantalles, si només els voleu visualitzar o compartir no cal donar-se d’alta.

Informació i manual d’ús YouTube de salut
Data d'actualització:  03.01.2021