• Inici
  • Salut farà un cribratge intensiu de COVID-19 a al barri de la Mariola de Lleida

Salut farà un cribratge intensiu de COVID-19 a al barri de la Mariola de Lleida

27/04/2021 10:04
  • En els últimes dies s’ha detectat diversos brots familiars en aquest districte de la ciutat. 

Salut durà a terme dilluns 26 d’abril un cribratge poblacional al barri de La Mariola de Lleida arran de la detecció de brots de casos de Covid-19 en diverses famílies d’aquesta zona de la ciutat. A les proves hi són cridats tots els veïns del barri de la Mariola majors de 16 anys asimptomàtics, especialment aquells que hagin pogut tenir contacte estret amb algun positiu. 

El punt de cribratge s’instal·larà en una carpa del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a la Plaça Barcelona de 10h a 18h. A les 12h i les 16h, les persones amb mobilitat reduïda acreditada es podran apropar a la carpa amb cotxe per fer-se la prova sense baixar del vehicle. La tècnica utilitzada en el cribratge serà la PCR.  

L’objectiu d’aquesta actuació és poder detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats. 

Aquesta acció a la Regió Sanitària Lleida compta amb la col·laboració de l’Institut Català de la Salut, el SEM i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública.

 

ATENCIÓ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:

Els mitjans gràfics que ho desitgin podran prendre imatges del cribratge a les 10.30h. No hi haurà declaracions.  

LLOC:

Plaça Barcelona, Lleida. 

 

Lleida, dissabte 24 d’abril de 2021