• Inici
  • Salut farà cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa davant l’alta transmissió de coronavirus SARS CoV-2 a l’Urgell i el Pla d’Urgell

Salut farà cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa davant l’alta transmissió de coronavirus SARS CoV-2 a l’Urgell i el Pla d’Urgell

20/04/2021 17:38
  • Les proves s’adrecen a persones asimptomàtiques de 18 a 65 anys, amb independència del seu lloc de residència.

Salut realitzarà aquesta setmana cribratges poblacionals a Tàrrega i Mollerussa arran de l’alta transmissió de coronavirus SARS CoV-2 a les comarques de l’Urgell i el Pla d’Urgell. La població cridada a fer-se les proves en tots dos casos són persones de 18 a 65 anys asimptomàtiques que hagin tingut contacte estret amb casos positius en l’àmbit laboral, amb la finalitat de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

A Tàrrega, les proves es realitzaran demà dimecres al Pavelló Municipal d’Esports de 09.30h a 13.30h i de 14.30h a 17.30h. Per participar-hi, cal omplir el formulari en línia habilitat per l’ajuntament. A Mollerussa, el cribratge tindrà lloc aquest dissabte 24 d’abril al Pavelló Firal de 09.30h a 13.30h i de 14.30h a 17.30h. En tots dos casos, la tècnica utilitzada serà PCR amb automostra nasal.

Aquesta acció a la Regió Sanitària Lleida compta amb la col·laboració dels diferents ajuntaments, l’Institut Català de la Salut i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública.

Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment dur mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

 

Lleida, dimarts 20 d’abril de 2021