• Inici
  • Entren en funcionament els mòduls de suport per a l’activitat COVID als centres d’atenció primària de l’Aldea i Alcanar

Entren en funcionament els mòduls de suport per a l’activitat COVID als centres d’atenció primària de l’Aldea i Alcanar

06/04/2021 13:50
Mòdul Suport AP Alcanar
Mòdul Suport AP Alcanar
Mòdul Suport AP Aldea
Mòdul Suport AP Aldea

Salut instal·larà a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre un total d’11 mòduls de forma progressiva

Els mòduls de suport per a l’activitat COVID dels centres d’atenció primària de l’Aldea i Alcanar han entrat en funcionament a partir d’aquest dimarts 6 d’abril. Els mòduls es van instal·lar als CAP a principis de la setmana anterior.  

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits.

Als mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.

A la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre hi ha prevista la instal·lació d’un total d’11 mòduls de suport que s’ubicaran als CAP d’Alcanar, CAP L’Aldea, CAP L’Ametlla, CAP Gandesa, CAP Deltebre, CAP Flix, CAP Móra la Nova, CAP Roquetes, CAP El Temple de Tortosa, CAP Ulldecona i CAP La Sénia i, en segona fase, el CAP Sant Carles de la Ràpita, on s’instal·larà un mòdul d’ampliació de 6 consultes.

 

Enfortiment de primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. Catalunya compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut destacar la importància de “mantenir un doble circuit per tal de no comprometre l’activitat normal del centre”. Lleixà també ha volgut posar èmfasi en “aquesta estratègia de reforç que des de Salut s’està implementant sobre l’Atenció Primària, amb inversions importants que romandran al territori més enllà de la pandèmia”.

 

Tortosa, 6 d’abril de 2021