• Inici
  • Els espais firals de la Regió Sanitària Catalunya Central aturen la vacunació amb la suspensió temporal d’AstraZeneca

Els espais firals de la Regió Sanitària Catalunya Central aturen la vacunació amb la suspensió temporal d’AstraZeneca

16/03/2021 15:16
  • La mesura s’adopta per als propers quinze dies mentre s’espera l’estudi de l’Agència Europea del Medicament

16 de març de 2021

Els espais firals de Manresa, Igualada i Vic, juntament amb l’hotel d’entitats de Berga han aturat la seva activitat després de la decisió de suspendre la vacunació amb qualsevol lot d’Oxford/AstraZeneca a l’Estat espanyol com a mesura de prudència. 

La suspensió cautelar i temporal es mantindrà fins que l’Agència Europea del Medicament (EMA) elabori un informe sobre la relació entre l’administració de la vacuna i algunes notificacions de trombosis cerebrals en persones vacunades. Els casos que s’han donat són 11 entre 17 milions de dosis administrades a països de la Unió Europea i el Regne Unit. En l’informe de l’EMA es determina si hi ha coincidència en el temps, després si hi ha una relació causa-efecte i, finalment, s'ha de valorar si el benefici-risc és favorable per continuar administrant la vacuna o dispensant el medicament en qüestió.

El Departament de Salut ha actualitzat la informació sobre aquesta decisió al web Canalsalut.gencat.cat on es donen respostes a les preguntes més freqüents.

El pla de vacunació continua a l'RSCC amb les vacunes de Pfizer i Moderna.

Mentrestant, el pla de vacunació a la regió sanitària continua amb Pfizer. Les vacunes que arriben d’aquest vaccí s’administren des de punts designats pels equips d’atenció primària a persones amb dependència i majors de 80 anys. En els propers deu dies s’administren essencialment segones dosis.

Aquesta mateixa setmana arriba a la regió sanitària les primeres 1.500 dosis de la vacuna Moderna. Els hospitals de Vic i Manresa podran començar a administrar aquest vaccí la setmana que ve. La seva tipologia la fa adequada per administrar als hospitals ja que s’ha de conservar entre -25ºC i -15ºC i tenen una caducitat de set mesos. La presentació de la vacuna és en vials multidosis de 10 dosis de 0,5 ml. La pauta d’administració és de dues dosis per via intramuscular amb un interval d'almenys 28 dies. Es destina a persones amb fragilitat, eminentment trasplantats en aquesta primera fase. El mateix hospital contacta amb els afectats per administrar-la.