• Inici
  • Salut instal·la a Puig-reig el primer mòdul de primària per a pacients COVID a la Regió Sanitària Catalunya Central

Salut instal·la a Puig-reig el primer mòdul de primària per a pacients COVID a la Regió Sanitària Catalunya Central

25/02/2021 11:09
  • És el primer mòdul dels 14 que s’ubicaran aquest primer semestre a diferents poblacions de la Regió Sanitària
  • Els espais estaran situats al costat dels CAP per a facilitar el doble circuit COVID i no COVID


Avui al matí, el departament de Salut ha instal·lat a Puig-reig el primer mòdul de suport als centres d’atenció primària de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Amb els treballs de la grua sobre el terreny, al costat del CAP, es tanca un procés de gestació llarg per millorar l’atenció primària al territori. Els mòduls són espais situats com a annexos dels centres d’atenció primària i tenen com a objectiu desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en espais diferenciats, de manera que, allà on el CAP no ho permetia per dimensions, el nou espai adjacent permetrà atendre de manera diferenciada els casos sospitosos de COVID.

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat.

El mòdul de Puig-reig és el model L, de 45 metres quadrats coberts i 15 metres quadrats més en forma de pèrgola a l’exterior que farà les funcions d’espai d’espera. A l’interior hi ha un espai d’atenció per a pacients amb problemes respiratoris, dues unitats per a poder fer les proves PCR i també un d’atenció al pacient. Els nous mòduls disposaran de l’equipament mèdic necessari i també del mobiliari per a poder fer les funcions previstes. El cost estimat de cadascun dels mòduls amb el seu equipament és de 70.000 euros.

El mòdul que avui s’ha instal·lat estarà en ple funcionament en un termini màxim de dues setmanes. Segons la delegada del departament de Salut a la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater, la voluntat és “traslladar-hi l'activitat relacionada amb el coronavirus per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres. Aquest de Puig-reig és el primer dels 14 que tenim previstos aquest primer semestre de l’any”.

En aquest sentit, el de Puig-reig és el mòdul previst per a aquest mes de febrer tal com es va anunciar. En el decurs del mes de març se n’instal·len 4 més i fins al juny no es tancarà la llista prevista. Així, a més de Puig-reig, la setmana que ve s’instal·la el mòdul del CAP Osona i després sense que se hi hagi data tancada s’instal·laran a: CAP Torelló (també a Osona); CAP Anoia, CAP Santa Margarida de Montbui; CAP Vilanova del Camí i CAP Calaf (a Anoia); CAP Moià (a Moianès), CAP Sant Fruitós de Bages; CAP Navarcles; CAP Sallent; CAP Sant Joan de Vilatorrada, i CAP Santpedor (a Bages) i CAP Gironella (el segon que s’ubicarà al Berguedà).