• Inici
  • Salut organitza simulacions en prevenció de la Covid-19 per als responsables sanitaris de les residències de Lleida i el Pirineu

Salut organitza simulacions en prevenció de la Covid-19 per als responsables sanitaris de les residències de Lleida i el Pirineu

16/02/2021 12:42
  • Durant les sessions es plantegen escenaris de risc que posen a prova les decisions d’aquests professionals per aconseguir una millora en la gestió d’infeccions en els centres residencials.

 

El Departament de Salut duu a terme aquesta setmana una formació dirigida a responsables higiènic-sanitaris de les residències de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran per millorar les mesures de prevenció contra la Covid-19 en aquests centres. Les sessions, que tenen lloc a l’Alberg Municipal de Bellpuig, es realitzen de forma presencial per mitjà de metodologia teòric-pràctica, i s’hi recreen diferents situacions reals en què els participants han de prendre decisions sobre aspectes com la sectorització d’espais, la definició de circuits o l’aplicació de mesures de prevenció d’infecció del virus.

La formació va a càrrec de tècniques de l’Agència de Salut Pública de Catalunya  i té com a objectiu que els responsables sanitaris de les residències assimilin el contingut dels protocols i els plans de contingència, posant-los en pràctica. Així, durant la sessió es donen eines per aprendre a sectoritzar espais correctament i, d’aquesta manera, crear zones diferenciades per ubicar-hi els residents en funció de si tenen o no risc d’infecció per SARS-CoV-2 o bé si presenten la malaltia de la Covid-19 (zones verdes grogues i vermelles). També es mostra in situ com definir espais en funció del risc, com crear zones de transferència i com definir circuits per al personal, la cuina o la bugaderia, entre d’altres.

La jornada formativa finalitza amb una sessió de reflexió o de debriefing on els participants posen en comú i analitzen els coneixements adquirits, i plantegen els dubtes que hagin sorgit.

En les 11 sessions de formació que hi ha programades durant aquesta setmana, hi passaran responsables sanitaris de 55 residències del pla i el Pirineu.

 

Lleida, dimarts 16 de febrer de 2021