• Inici
  • Vacunació AstraZeneca

Vacunació AstraZeneca

11/02/2021 09:26

Aquest passat dimarts 9 de febrer es va començar a administrar la vacuna d’AstraZeneca al territori

Ahir dimarts 9 de febrer es va començar a administrar a Terres de l'Ebre la vacuna d'AstraZeneca. La vacuna s'administra a un espai cedit per l’Ajuntament de  Roquetes, i està destinada a persones treballadores que presten serveis en sectors qualificats com a essencials entre 18 i 55 anys. Aquestes vacunes s’administren per infermeres de l’Atenció Primària de l’ICS.

Amb la vacuna d'AstraZeneca disponible ja per a la seva implementació s'inicia una segona fase de vacunació, on conviuran les tres vacunes disponibles autoritzades per aquest moment. Aquesta nova vacuna permetrà començar a immunitzar a més professionals del món de la salut i sociosanitaris com farmacèutics, psicòlegs, fisioterapeutes, logopedes, nutricionistes, SAD i d’altres professionals essencials, com els cossos de seguretat i emergències. 

Durant aquesta setmana hi ha previst administrar un total de 500 dosis als professionals de la salut i sociosanitari no inclosos en altres grups de vacunació, que se citen per SMS en una franja horària. A partir de divendres podran escollir lloc i hora de vacunar-se via cita prèvia. També hi ha la previsió d’administrar 200 vacunes al cos de Mossos d’Esquadra aquesta setmana per part de l’equip de vacunació mòbil.

A Roquetes s'ha iniciat la vacunació de tots aquells professionals sanitaris no inclosos en els grups anteriors de vacunació que estiguin en actiu i amb treball presencial en contacte amb pacients. Aquest sector inclou, per exemple, fisioterapeutes, podòlegs, farmacèutics, logopedes o odontòlegs, sempre d'entre 18 i 55 anys sense patologies greus o no controlades. Durant aquesta setmana hi ha previst administrar un total de 500 dosis a la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre.

 

Les residències, gairebé enllestides

Bones notícies pel que fa a l'estat de vacunació a residències a les Terres de l'Ebre. La previsió és que aquest dimecres s'hagi acabat d'administrar la segona dosi de la vacuna a les persones que viuen en residències per gent gran, centres de persones amb discapacitat i centres de salut mental, malgrat dos casos de concrets on s'han hagut de posposar la vacunació a causa de brots.

Així doncs, un total de 1.301 residents han rebut ja les dues dosis de la vacuna, i s'espera que en els pròxims dies s'administrin les que manquen als centres de la Santa Creu, actualment centre vermell, i a Teresianes, que després de les últimes proves ja és centre taronja.

A la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre viuen, entre residències de gent gran, centres de persones amb discapacitat i centres de salut mental, un total de 1.467 persones.

 

Tortosa, 10 de febrer de 2021