• Inici
  • El Pavelló Onze de Setembre de Lleida funcionarà com a centre logístic de la campanya de vacunació de la covid-19

El Pavelló Onze de Setembre de Lleida funcionarà com a centre logístic de la campanya de vacunació de la covid-19

26/01/2021 13:53
Pavelló
Pavelló
Pavelló
Pavelló
  • L’Ajuntament de Lleida prorroga la cessió de l’equipament esportiu a Salut fins al mes de setembre per facilitar la campanya de vacunació i continuar amb el cribratge als grups escolars

El Departament de Salut seguirà comptant amb el Pavelló Onze de Setembre de la ciutat de Lleida al menys fins al mes de setembre, per tal d’instal·lar-hi un punt de coordinació i logística de la campanya de vacunació contra la covid-19. Això és possible gràcies a la pròrroga de la cessió de l’equipament per part de l’Ajuntament de Lleida, que al mes d’abril de l’any passat ja va posar les instal·lacions a disposició de Salut per tal de fer front a la pandèmia.

Des de la setmana passada, l’equipament municipal s’utilitza ja com a lloc de treball de l’equip que coordina la vacunació a Lleida i que anteriorment ocupava un espai més reduït al CAP Onze de Setembre. Així doncs, és des del pavelló des d’on les infermeres que administren les vacunes es desplacen matí i tarda fins a les residències i centres sanitaris de part de la Regió Sanitària de Lleida, ja que la plana compta amb un segon equip de vacunació que treballa des de Balaguer.

A més, l’equipament s’utilitza també per administrar la vacuna a alguns dels grups prioritaris que formen part de la primera fase del pla de vacunació, com ara treballadors de residències o professionals sanitaris que no s’han pogut vacunar en els seus centres de treball. Més endavant, està previst que es faci servir també com a punt de vacunació massiu, quan la campanya d’immunització avanci a les següents fases.

En una visita avui a les instal·lacions, la Gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny, ha destacat que “la logística que hi ha darrere de la vacuna és molt complexa i ens queden mesos de molta feina per endavant. Per això és imprescindible que totes les administracions sumem esforços a l’hora de fer front a la pandèmia i aconseguim la desitjada immunitat de grup al més aviat possible.”

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo ha manifestat que, "la polivalència dels espais públics s'ha evidenciat amb la pandèmia. Així com La Llotja ha servit, per exemple, per fer-hi també exàmens universitaris, el Pavelló Onze de Setembre s'ha habilitat per a atendre pacients en cas d'haver de reforçar l'Arnau, vacunar o prendre mostres PCR".

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, que també ha assistit a l’acte, ha fet esment que, “aquesta decisió de seguir utilitzant el pavelló Onze de Setembre per a funcions sanitàries afecta altres ciutadans que legítimament en voldrien fer ús, als quals demanem comprensió”. Farré ha incidit que “entre l’esforç de tanta gent per aturar la pandèmia hi ha el món de l’esport, que està fent un sacrifici important en les seves activitats, i cal agrair-ho”, però “el que s’està fent -ha afegit- és com s’ha de fer, perquè no podem posar res per davant de la salut i la vida dels nostres conciutadans”.

Cal recordar que des del mes d’abril, aquest equipament municipal s’ha dedicat de ple a usos sanitaris per fer front a la pandèmia. Al mes d’abril, ja s’hi van ubicar 45 llits per acollir pacients si el nombre d’ingressats superava la capacitat dels hospitals lleidatans. A l’agost, amb l’objectiu d’alleugerir la pressió dels centres sanitaris en cas de necessitat, aquests llits es van ampliar fins a 70 com a part del Pavelló Salut Lleida, que està encara instal·lat.

En paral·lel, des del mes de setembre al pavelló hi ha ubicat l’equip de recollida de mostres, que realitza diàriament les proves PCR als alumnes i professors dels grups de convivència estable de les escoles de la ciutat que han estat confinats en detectar-s’hi casos positius.

Així mateix, durant la campanya de vacunació de la grip estacional, aquest espai va acollir, juntament amb diversos centres cívics de la ciutat, vacunacions de la grip per descongestionar els centres d’atenció primària. Finalment, al novembre el pavelló va ser un dels espais cedits per l’ajuntament i per d’altres administracions on van tenir lloc cribratges intensius a la població per a la detecció de la covid-19.

 

Lleida, dimarts 26 de gener de 2021