• Inici
  • La vacunació per la COVID-19 s’estén als professionals sanitaris en la segona setmana de vacunació

La vacunació per la COVID-19 s’estén als professionals sanitaris en la segona setmana de vacunació

14/01/2021 12:05

En la primera setmana es vacunen al Bages i Berguedà 1.204 persones de residències

Avui ja han arribat vacunes i material sanitari per estendre la vacunació a Osona, Anoia, Solsonès i Moianès

A més de professionals i usuaris de residències es vacuna també des d’avui al personal sanitari de primera línia

Avui dilluns s’ha encetat la segona setmana de vacunacions a la Regió Sanitària Catalunya Central, en què s'amplia el radi d’actuació geogràfic i també els col·lectius a qui se’ls administra la vacuna. La voluntat és, superada la primera setmana on els esforços s’han concentrat en els equips del Bages i Berguedà, arribar al màxim de persones possibles dels col·lectius prioritaris. Així, avui, s’han posat en marxa tots els equips per vacunar residències, tant usuàries i usuaris com als professionals que hi treballen d’Osona, Anoia, Solsonès i Moianès. També s’han començat a vacunar els primers professionals de salut de primera línia d’atenció.

 

En una setmana 1.204 vacunes en 14 residències

En la primera fase de vacunacions que està en marxa, Salut preveu arribar a la Catalunya Central a més de 10.000 persones entre usuaris i usuàries i professionals que treballen a les 155 residències de la Regió Sanitària. Per poder vacunar a les residències, s’han format tres equips de professionals que donaran cobertura al Bages-Berguedà i Moianès, Anoia-Solsonès i Osona, amb seixanta professionals i divuit administratius. La primera setmana els esforços s’han concentrat en residències del Bages i Berguedà. En concret, al Bages s’han vacunat 875 persones entre residents i professionals de deu residències i al Berguedà un total de 329 persones de quatre residències més.

La concentració d’esforços al Bages i Berguedà ha permès els equips familiaritzar-se amb la vacuna que s’administra mentre s’ha esperat a disposar del material per transportar-la i formar més professionals. Avui ja han arribat prop de 3.000 dosis més que es reparteixen en 975 unitats per a cadascun dels tres equips. En paral·lel al treball a les residències, s’ha engegat també la vacunació a professionals sanitaris.

De fet, al Bages i a l'Anoia ja s’ha començat a administrar vacunes a professionals amb l’objectiu de reforçar aquest grup essencial.

La vacuna que s’administra en aquesta primera fase és de la companyia Pfizer/BioN-Tech. L’equip de professionals que participen en la campanya de vacunació contra la COVID-19 han rebut formació. La presentació de la vacuna és en vials que, un cop diluïts, conté 5 dosis de vacuna. La pauta d’administració és de dues dosis de 0,3 ml administrades per via intramuscular amb un interval de com a mínim 21 dies.