• Inici
  • 25 anys de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

25 anys de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès

Aquest dijous, dia de Sant Jordi, ha fet 25 anys de la posada en marxa de l’actual Hospital Comarcal de l’Alt Penedès. Per a l’ocasió, s’estaven preparant diversos actes de commemoració que s’han ajornat a causa de la pandèmia derivada de la COVID-19

24/04/2020 10:20

Una mica d’història 

Moltes persones treballadores de l’hospital en l’actualitat no van viure aquest esdeveniment. El 22 d’abril de l’any 1995 es va fer el trasllat dels pacients ingressats a l’antic hospital, situat al carrer Sant Pere de Vilafranca, a l’edifici actual. 

En aquell moment es va posar en marxa el Servei d’Urgències i la resta de serveis necessaris per a l’atenció continuada. L’endemà es va tancar definitivament l’antic hospital d’aguts, i per això el 23 d’abril, diada de Sant Jordi, s’ha considerat sempre l’aniversari de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès.

L’any 1995 es va iniciar l’activitat a l’hospital únicament amb les unitats d’hospitalització 1, 2 i 3, el Servei d’Urgències i Consultes Externes. El centre s’ha anat creant a poc a poc, a mesura que han passat els anys s’han incorporat progressivament noves especialitats i nous serveis, com per exemple la UCSI, l’Hospital de Dia, el TAC… entre d’altres, que són fruit de les ampliacions que s’hi han fet posteriorment.

Amb el pas del temps i les ampliacions d’espai, de la cartera de serveis i de l’equip humà, l’hospital s’ha anat transformant en el que coneixem avui en dia, sempre amb la voluntat de donar el millor servei a la població de l’Alt Penedès.

Celebració 

Enguany, una comissió creada per a l’ocasió estava treballant amb diverses activitats, vinculades amb la població i els professionals, per commemorar aquest 25è aniversari, però l’arribada del coronavirus SARS-CoV-2 va aturar totes les activitats fins que sigui un moment millor, que esperen recuperar ben aviat. 

El Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf 

El dia 1 d’abril de 2019 es va constituir el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf, que integra els recursos sanitaris dels dos territoris. Es tracta d’una aliança que servirà per sumar i adaptar-se als nous reptes de futur, amb el compromís de seguir millorant dia a dia.