• Inici
  • Distribució de mòbils i tablets per a centres hospitalaris, residències i sociosanitaris

Distribució de mòbils i tablets per a centres hospitalaris, residències i sociosanitaris

20/04/2020 15:38

L'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut està impulsant conjuntament amb la fundació TICSalut posar a disposició dels centres hospitalaris i residencials diferents dispositius tecnològics com mòbils o tauletes. L’objectiu és que els ciutadans ingressats o que estan residint en aquests espais es puguin comunicar amb les seves famílies.

Aquests dies estan arribant 900 mòbils als centres hospitalaris de tot Catalunya i 1000 més a les residències. Per altra banda, també es distribuiran 338 tablets per a sociosanitaris, 140 per a residències i 200 més a hospitals i d’altres centres. La disponibilitat d’aquests mòbils i tauletes ha estat possible gràcies a la cessió per part de diverses empreses i la posada a punt dels mateixos per a la seva utilització s’ha pogut dur a terme gràcies a la implicació altruista de voluntaris.

Es tracta d’una actuació emmarcada en el Pla d'Acció pel suport emocional de pacients i familiars afectats per la crisi del coronavirus. En aquest sentit, hem de tenir present mesures de protecció i prevenció i destacar com es fa del tot imprescindible disposar d'altres vies de comunicació mitjançant aquests dispositius perquè els familiars o pacients es puguin veure i parlar.