• Inici
  • Salut incorpora una residència amb 240 llits arran de la pandèmia per SARS-CoV-2

Salut incorpora una residència amb 240 llits arran de la pandèmia per SARS-CoV-2

16/04/2020 14:34

El Departament de Salut ha incorporat un espai de 8000 m2 per afrontar la situació de les residències de gent gran que pateix Catalunya arran del brot del COVID-19. La residència, que passa a formar part dels equipaments que Salut disposarà per afrontar la situació, està ubicada a la confluència dels carrers Paral·lel i Nou de la Rambla amb un total de 141 habitacions, fins a 240 llits, 8 plantes i compta amb dues més per sota del nivell del carrer.

Aquest espai permetrà atendre malalts de residències amb totes les garanties. L'objectiu d'aquesta residència és disposar d'un espai perquè en cas que sigui necessari es puguin traslladar persones d'altres espais i assegurar-ne una situació òptima. Es vol que sigui un espai de transició durant aquest any per permetre recuperar la normalitat.
D'aquesta manera es podrà donar una millor atenció a les persones grans i s'evitarà haver-les de posar en els pavellons, pensats per a hospitalització. Es preveu també la instal·lació d'una solució WIFI amb tecnologia digital per a la comunicació amb famílies.

La incorporació d'aquest equipament forma part del Pla de xoc que el Departament de Salut conjuntament amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies porten a terme per a millorar la situació de les residències de la gent gran i avançar en la lluita contra el coronavirus en aquests centres.

Actualment a Catalunya, més de 64.000 persones grans viuen en residències públiques i privades. Es tracta majoritàriament de persones amb un elevat nivell de dependència i una edat mitjana de 84 anys i on el 90% tenen malalties prèvies; un col·lectiu de risc i altament sensible a la Covid-19.