• Inici
  • El Centre Esportiu Claror Marítim amplia la capacitat de l’Hospital del Mar per atendre pacients amb la COVID-19

El Centre Esportiu Claror Marítim amplia la capacitat de l’Hospital del Mar per atendre pacients amb la COVID-19

05/04/2020 14:28

- L’adequació del Centre Esportiu Claror Marítim, com a extensió de l’Hospital del Mar, podrà acollir fins a 72 pacients.  

- Juntament amb el Centre Esportiu Municipal Guinardó com a extensió de l’Hospital de Sant Pau, el Consorci Sanitari de Barcelona haurà habilitat 3 pavellons en 10 dies per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària. El Pavelló Salut Vall d’Hebron funciona des del passat diumenge com a extensió de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. 

 

Aquest cap de setmana s’han enllestit les tasques d’adequació de dos pavellons de salut més a la ciutat de Barcelona: el Centre Esportiu Municipal Guinardó com a extensió de l’Hospital de Sant Pau i el Centre Esportiu Claror Marítim com a extensió de l’Hospital del Mar. El nou espai, adjacent a l’hospital, té dues unitats: una per a pacients greus amb la COVID-19 i l'altra per a pacients en rehabilitació intensiva. 

El Claror Marítim permetrà acollir 72 pacients dividits en 2 seccions diferents de 36 llits, que funcionaran com a plantes d’hospitalització convencionals. Disposa de circuits separats amb consideració de zones netes i brutes per evitar el risc de contagis, així com tots els serveis necessaris per al seu funcionament. A banda dels treballs de remodelació, s’ha habilitat un passadís de comunicació cobert entre l’Hospital del Mar i el pavelló a través del pati interior del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), un camí de només un minut per traslladar els pacients. 

Un dels trets característics d’aquest espai és que acollirà pacients a punt de rebre l’alta. Per aquest motiu, es treballarà de forma especial, amb el suport de dos fisioterapeutes del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, aspectes de rehabilitació i força muscular, amb especial atenció a la musculatura respiratòria. La consellera de Salut, Alba Vergés, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han visitat aquest matí els dos nous espais acompanyades de la gerent de cada centre sanitari, Gemma Craywinckel, de l'Hospital de Sant Pau, i Olga Pané, de l'Hospital del Mar. 

Amb aquest dos nous pavellons de salut, el Consorci Sanitari de Barcelona -format per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona- haurà medicalitzat 3 pavellons esportius en només 10 dies per destensar els hospitals de la ciutat durant l’actual emergència sanitària. Diumenge passat es va posar en marxa al CEM Olímpics Vall d’Hebron com a ampliació de l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb capacitat per a 132 pacients. 

Bombers de Barcelona, amb el suport de Metges sense Fronteres, han fet tasques d’adequació per medicalitzar centres esportius i hotels de la ciutat. Un cop acabats, Bombers de Barcelona són els encarregats de transportar pacients, material mèdic i medicaments, mentre que CatSalut s’encarrega de la gestió del personal sanitari i del criteri assistencial. D’altra banda, els equips de sistemes d’informació dels hospitals, l’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona i el CTTI de la Generalitat permeten que els quatre pavellons disposin de connectivitat tecnològica amb les històries clíniques hospitalàries, així com wifi ciutadà per als malalts ingressats.