• Inici
  • La Regió Sanitària de la Catalunya Central comença a administrar la 2a dosi de la vacuna a les residències

La Regió Sanitària de la Catalunya Central comença a administrar la 2a dosi de la vacuna a les residències

20/01/2021 08:42
2a dosi de la vacuna a la directora Judith Bujons
2a dosi de la vacuna a Mª Jesus Perez Barea
Equip de vacunació, Olga i Jessica

Avui dimarts, els equips de vacunació de Bages i Berguedà ja han anat a les primeres residències per a completar la vacunació als primers residents i professionals dels centres


Els equips de vacunació del Departament de Salut de la Regió Sanitària de la Catalunya Central han començat a administrar la segona dosi de la vacuna contra el Covid-19 a residències de Bages i Berguedà. Els primers a rebre-la han estat els usuaris i treballadors de la residència Atzavara de Sant Joan de Vilatorrada, Valldaura de Manresa, La Masia de Vacarisses i el centre de serveis l’Onada de Casserres.

En total, avui s’administren 159 injeccions de la segona dosi a residents dels quatre centres i 89 professionals. Entre aquests, la primera usuària a rebre la segona dosi a la regió sanitària és Maria Jesús Pérez Barea. Una infermera de l’equip de vacunació del departament li ha administrat la injecció quan passaven pocs minuts de les 9 del matí. La Maria Jesús ha animat la població a vacunar-se per aconseguir la immunitat de grup i ha reconegut que el primer que vol fer quan pugui sentir-se segura és passejar per l’entorn de la residència, tornar a veure la seva família i sobretot abraçar els qui estima.

També ha rebut la vacuna Judit Bujons, directora de la residència quan es compleixen els 21 dies que li administressin la primera dosi. Bujons ha explicat després de la primera dosi no ha tingut molèsties relacionades amb la injecció i s’ha mostrat satisfeta de la bona resposta entre usuaris i professionals perquè, ha dit, la campanya de vacunació és l'oportunitat de frenar els contagis.

A la Regió Sanitària de la Catalunya Central hi ha tres coordinadores de vacunació que lideren diversos equips mòbils que es desplacen a residències i que col·laboren també amb la vacunació a professionals de primera línia, l’altre col·lectiu que s’ha prioritzat en aquesta fase de la vacunació.

La setmana que ve també s'administraran les segones dosis de la vacuna de Pfizer-BioNTech a les comarques d’Osona, Anoia, Moianès i Solsonès.

 

Manresa, 19 de gener de 2021