• Inici
  • El Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC)

El Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC)

El Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC) es va posar en funcionament l’any 2001 per donar resposta a les notificacions de malalties de declaració urgent i de brots epidèmics de qualsevol etiologia realitzades pels metges de la xarxa assistencial de Catalunya durant les tardes, les nits, els caps de setmana i festius de tots els dies de l’any.

El SUVEC té com a objectiu detectar precoçment i donar resposta de forma immediata i oportuna a les malalties de declaració urgent, els brots epidèmics de qualsevol etiologia i altres alertes epidemiològiques que es produeixin a Catalunya fora de l’horari laboral així com les que es produeixin en altres comunitats de l’Estat espanyol i a Europa quan afecten el territori de Catalunya, per adoptar al més ràpidament possible mesures de control adequades per protegir la salut dels ciutadans i evitar que les alertes sobre problemes de salut esdevinguin problemes d’alarma social.

Atesa la importància de la celeritat en la resposta, la comunicació d’aquests tipus d’incidències s’ha de realitzar per sospita, sense esperar a tenir la confirmació de laboratori. El SUVEC actua de forma coordinada amb tota la xarxa assistencial i de salut pública. Es guia pels protocols del Departament de Salut i la millor evidència científica, i documenta les seves actuacions mitjançant els informes corresponents.

Qualsevol professional sanitari que hagi de notificar una malaltia de declaració urgent o un brot de qualsevol etiologia, l'horari dels Serveis de Vigilància Epidemiològica i Resposta a Emergències de Salut Pública és de 8 a 15 hores.

Fora d’aquest horari el Servei d’Urgències de Vigilància Epidemiològica de Catalunya (SUVEC) està en funcionament des de les 15.00 hores cada dia fins a les 08.00 hores de l’endemà, i els dissabtes, diumenges i festius està actiu les 24 hores del dia.

El telèfon de contacte és  627 480 828

 

 

 

 

Data d'actualització:  09.03.2020