• Inici
  • Coques i pastissos casolans

Coques i pastissos casolans

coques

Coca de Sant Joan (fruita confitada)

Ingredients per a 4 persones

  • 175 g de farina de força
  • 30 g d'oli d'oliva verge
  • 35 g de sucre
  • 1 ou sencer i 1 rovell
  • 5 g de llevat en pols o 15 g de llevat fresc
  • 100 ml de llet semidesnatada
  • Pell de 1 llimona
  • 2 pessics de sal

 

Per la cobertura:

  • 100 g de fruita confitada
  • 80 g de pinyons
  • Oli d'oliva verge
  • Sucre

 

Preparació

  1. Diluir el llevat en llet tèbia i afegir una mica de farina fins obtenir una massa homogènia. Deixar-la reposar 15 minuts.
  2. Tamisar la resta de farina en un altre recipient on s'afegeix l'ou, la ratlladura de llimona, l'oli, la sal i el sucre. Amassar fins obtenir una massa homogènia.
  3. Posar a escalfar el forn a 175°C.
  4. Mesclar la massa del pas 1 amb la del pas 2.
  5. Untar el motlle de la coca amb l'oli d'oliva, estendre-hi la massa i pintar amb un pinzell la superfície amb rovell d'un ou.
  6. Posar per damunt la fruita confitada i els pinyons, i empolvorar amb una mica de sucre. Deixar reposar 15 minuts abans de ficar al forn.
  7. Coure la coca durant uns 20 minuts o fins que estigui daurada.

 

Adaptada de: Cocina Salud

Pastís de llimona

Ingredients (per a 4 persones)

  • 1 l de llet semidesnatada
  • 2 sobres de gelatina de llimona
  • 1 got de suc de llimona
  • 1 base petita de pa de pessic

 

Preparació

  1. Diluir els sobres de gelatina en aigua calenta (2 gots) i deixar refredar.
  2. Barrejar la llet amb el suc de llimona i afegir la dilució de gelatina. Batre bé la mescla.
  3. En un motlle tancat, fer una base de 0,5-1 cm d'alçada aixafant el pa de pessic.
  4. Afegir la mescla damunt el motlle amb la base feta, i desar-la reposar a la nevera un mínim de 4 o 5 hores (fins que qualli), i ja estarà llest per menjar.

 

Adaptada de: Tarta de limón

Pastís de llimona
Data d'actualització:  14.05.2015