Consells per un hivern sense BRRR

Subcapçalera de la campanya Subcapçalera de la campanya

Consells per viure un hivern sense BRRR

A continuació, trobareu algunes recomanacions perquè a l'hivern no us hi deixeu la salut:

 • Vigileu amb la tos i els esternuts. Obre en una nova finestra.

  Les infeccions respiratòries es transmeten fàcilment, tant a través de les gotetes que s’expulsen en parlar, esternudar o tossir, com mitjançant el contacte amb superfícies contaminades amb aquestes gotetes si després es toquen els ulls, el nas o la boca. Per això convé que us tapeu el nas i la boca en tossir i esternudar amb un mocador d’un sol ús, que en acabar caldrà llençar a les escombraries. Si us moqueu, feu-ho també amb mocadors d’un sol ús.

 • Manteniu les mans netes. Obre en una nova finestra.

  Una bona higiene de mans també és fonamental. Renteu-vos les mans freqüentment amb aigua i sabó durant uns deu o vint segons, o amb un preparat amb alcohol, i eixugueu-vos-les bé. Feu-ho, especialment, després de tocar superfícies comunes, com ara baranes, manetes de portes, teclats i ratolins d'ordinador, telèfons, elements de subjecció en el transport públic i després d'esternudar i mocar-vos.

 • Netegeu, desinfecteu i ventileu. Obre en una nova finestra.

  Eviteu el contacte proper amb persones infectades i no hi compartiu menjar ni estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) ni altres objectes sense netejar-los degudament. Es recomana, a més, que desinfecteu regularment amb els productes habituals les superfícies dures; sobretot, les que estan més en contacte amb les mans, com ara les taules, les manetes de porta, etc. Ventilar els espais tancats com a mínim durant quinze minuts al dia és una altra mesura que us pot ajudar a prevenir les infeccions.

 • Protegiu-vos del fred. Obre en una nova finestra.

  Les baixes temperatures poden afectar el bon funcionament de l'organisme quan aquest no té capacitat per combatre la pèrdua de calor. Abrigueu-vos bé abans de sortir al carrer i procureu no exposar-vos a canvis bruscos de temperatura, especialment la gent gran, els infants i les persones amb malalties respiratòries. Ingerir aliments calents, com ara sopes o guisats, també us pot ajudar a augmentar la temperatura corporal.

 • Hidrateu-vos bé. Obre en una nova finestra.

  L’aigua regula la temperatura corporal i permet que tots els processos de l’organisme funcionin adequadament. Evita, a més, que s’assequin les membranes mucoses dels ulls, la boca i el nas.

  Cal beure’n sovint, en qualsevol moment del dia, tant abans com durant o després dels àpats, i encara que no es tingui sensació de set.