D’ençà del darrer Butlletí de Bioètica l’octubre de 2019, la dinàmica de treball del Comitè ha estat condicionada pel fort impacte que la pandèmia de la COVID-19 ha produït en tota la societat. En aquest període, només s’ha pogut fer una reunió plenària presencial i diverses de telemàtiques per aprovar documents i opinions que requeria la situació d’emergència.
A la reunió del desembre de 2019, es va conèixer la proposta del nou Pla de salut que, en aquesta ocasió, es vol que tingui en compte quins són els valors on es volen alinear les accions que s’hi proposen, i per això es va demanar la col·laboració del CBC.
L’avaluació de gairebé 60 CEA que hi ha a Catalunya tracta de posar en relleu la seva contribució a la qualitat de l’atenció que reben les persones en el sistema públic i privat de Catalunya.
Aquest article d’opinió ens presenta un exemple de col·laboració entre l’Institut Sunsi Móra de Canet de i el Comitè d’Ètica Assistencial (CEA) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), per apropar la bioètica a l’alumnat de primer de batxillerat.
Els innumerables debats sobre la vida i la mort són camp d’interès de la bioètica que, segurament, aniran en augment com a conseqüència del desenvolupament de la biotecnologia, la neurociència i la genètica. Per això, l’autor reflexiona sobre el que pot significar morir per a un ésser huna