4 de març, Dia Mundial de l’Obesitat

Una mare prepara una amanida amb la seva filla

Aquesta jornada, promoguda per la Federació Mundial de l’Obesitat, pretén conscienciar la població dels efectes perjudicials que el sobrepès i l’obesitat produeixen en la salut de les persones, així com difondre recomanacions per prevenir-los.

Aquest és el primer any que tindrà lloc el 4 de març i compta amb el suport i el compromís d'una coalició d'organitzacions d'arreu del món, entre les quals hi ha l'Associació Europea per a l'Estudi de l'Obesitat. Així, les diverses campanyes que fins ara s'havien dut a terme en diferents localitzacions, com ara el Dia Europeu de l'Obesitat, s'unifiquen en aquesta nova celebració, amb l'objectiu de sumar esforços i promoure un canvi global en les polítiques, les actituds i les accions. 

L’obesitat és un problema de salut pública, tant pel nombre de població afectada com per la seva relació amb l’aparició o agreujament d’altres problemes de salut crònics: incrementa el risc de malalties cardiovasculars, de diabetis tipus 2, de determinats tipus de càncer, d'hipertensió arterial, d'artrosi, de gota..., i tot plegat ocasiona una disminució tant de la qualitat com de l’esperança vida de les persones afectades.

En la població infantil i juvenil aquest fet és més preocupant si es tenen en compte els seus efectes en la salut actual de l’infant o jove i la constatació que l’obesitat infantil és un predictor important de l’obesitat en la vida adulta.

Data d'actualització:  04.03.2021