12 d'octubre, Dia Mundial de les Cures Pal·liatives

Una noia agafa la mà un pacient gran estirat al llit

El Dia Mundial de les Cures Pal·liatives se celebra el segon dissabte del mes d’octubre, que enguany és el dia 12.

L'objectiu d'aquesta jornada, organitzada pel comitè de l’Aliança Mundial de Cures Pal·liatives, és donar suport a les cures pal·liatives arreu del món, amb la finalitat d’augmentar la conscienciació i la comprensió de les necessitats de les persones que viuen amb una malaltia que els limita la vida i de les seves famílies.

El lema triat aquest any, “La meva cura, el meu dret”, vol dirigir l’atenció al fet que les cures pal·liatives és un dret de totes les persones que tenen una malaltia en una fase avançada i terminal i del seu entorn familiar i cuidador. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), s'estima que cada any 40 milions de persones arreu del món necessiten cures pal·liatives, però només les reben un 14% d'aquestes persones. 

Les cures pal·liatives ofereixen una atenció de qualitat que permet una vida i una mort dignes, i proporcionen als pacients i a les seves famílies el suport físic, social, emocional i espiritual necessari perquè els darrers dies de vida puguin transcórrer de la millor manera possible, sigui a casa o en un centre sanitari. 

Data d'actualització:  26.09.2019