6 d'abril, Dia Mundial de l'Activitat Física

Activitat Física

Catalunya escalfa motors un any més per celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que té lloc el proper 6 d’abril amb l’objectiu de promoure l’activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

El Dia Mundial de l’Activitat Física és una de les eines amb què cada any fem realitat el nostre compromís per promoure hàbits de vida activa, tant per a infants i adolescents com per a persones adultes i gent gran.

En aquest darrer any, els nostres hàbits de feina i oci han hagut de canviar, però no per això han de convertir-se en hàbits sedentaris.

El lema d’aquesta edició és “Cada pas compta” i animem la ciutadania a fer-lo extensiu i dur a terme accions individuals -o en grup bombolla- en el marc del DMAF durant 4 setmanes (del 6 d’abril al 4 de maig).

Enguany adreçat a l’atenció primària comptem també amb el sublema “Activitat Física, la teva altra vacuna”, emmarcat en el projecte SUMA SALUT, la integració dels programes de promoció a l’atenció primària. Difon aquest missatge entre el teu equip i població!

Proposem fer activitats com caminar, anar en bicicleta, utilitzar les escales, nedar, ballar, marxa nòrdica, etc.

Registreu la vostra activitat a la web (una sola vegada, però posant el sumatori de minuts o quilòmetres acumulats en una setmana).

Feu difusió de l’activitat publicant-ne fotos o vídeos a les xarxes socials amb les etiquetes #gentactiva, #DMAF2021, #CadaPasCompta i #AFlatevaaltravacuna.

Recordeu, però, que convé mantenir-se actiu/va cada dia de l’any i disminuir el temps que destineu a fer activitats sedentàries. Així, podreu gaudir dels beneficis que té l’activitat física per millorar la salut i la qualitat de vida davant del sedentarisme, un dels grans enemics de la nostra societat.

Bona celebració i recordeu: Cada pas compta!

Data d'actualització:  31.03.2021