Viatges i oci

Cos de l'article

Campanya de prevenció del càncer de pell (2007)

L'objectiu de la campanya és advertir dels perills d'una exposició excessiva als raigs solars i oferir consells per prendre el sol amb seguretat.

Per a aquesta campanya es van reeditar 525.000 exemplars en català i castellà del tríptic Mesures de protecció solar per a infants i joves i es va elaborar el pòster Protegim-nos del sol. Aquests materials es van distribuir en centres d'atenció primària, consultes de pediatria, farmàcies, centres educatius, entitats de lluita contra el càncer, casals d'estiu i centres esportius de tot Catalunya.
 

Quan preparis el teu viatge, no et descuidis la salut (2005)

Anualment, el Departament de Salut difon recomanacions per tal de conscienciar les persones que viatgen i evitar així adquirir aquest tipus de malalties que, la majoria de vegades, serien evitables si se seguís el consell mèdic. Entre les recomanacions més importants, hi ha la de consultar una unitat de salut internacional a la qual es pot demanar cita prèvia i evitar així les aglomeracions de darrera hora. 

Informació relacionada

Campanya informativa sobre les vacunacions recomanades per als viatgers internacionals (2001)

El Departament de Salut va realitzar una campanya recordatori de les vacunacions antihepatítiques A i B dirigida a informar totes les persones que viatgen que tinguessin com a destinació països de risc i, en especial, aquelles menors de trenta anys, que són les que tenen un risc més alt d'infecció d'hepatitis A.

La campanya s'emmarcava dins els programes de prevenció de les hepatitis víriques a Catalunya. Per donar difusió a la campanya es van distribuir cartells i fullets a centres d'atenció primària, farmàcies i agències de viatges.
 

Data d'actualització:  20.01.2011

Temes relacionats