Dona'n una mica (1990-1994)

Amb motiu de la nova campanya de promoció de la donació l'any 1990, es van elaborar una sèrie de materials de divulgació adreçats a diferents col·lectius: professionals sanitaris, escoles i població en general. Entre altres objectius, hi havia el de consolidar una única imatge per a tots els bancs de sang de Catalunya, i, per tant, tots els productes de promoció (samarretes, bolígrafs, agendes, gorres, etc.) tenien un eslògan comú.

Es van elaborar díptics amb diferents nivells d'informació: uns estaven adreçats als professionals, en què es feia èmfasi en la bona utilització de la sang i dels productes sanguinis, i uns altres, als pacients, en què s'explicava què és la donació de sang i quines mesures de seguretat es prenen. També es va elaborar un tríptic per potenciar l'autotransfusió.

Es va confeccionar una carpeta de material educatiu que es va distribuir entre el personal docent, promotors locals i persones voluntàries de les associacions de donants. A més, en els bancs de sang es va difondre un vídeo i es podien trobar panells d'exposició itinerants sobre la promoció i donació de sang. També es va fer un publireportatge i espots publicitaris que s'emetien a les hores de màxima audiència.

Coincidint amb les Olimpíades que es van celebrar a Barcelona l'any 1992, es va fer una campanya entre les persones donants habituals, a les quals es van enviar postals amb motius olímpics que els recordaven la manca de sang en l'època d'estiu.
 

Data d'actualització:  14.01.2011