Barcelona té sang (2010)

Aquesta campanya es va desenvolupar a Barcelona per celebrar el Dia Mundial del Donant de Sang 2010, una jornada solidària que, des de 2004, se celebra cada any en una ciutat diferent del planeta.

De l'organització de la campanya se'n van encarregar el Departament de Salut, el Banc de Sang i Teixits, la Federació de Donants de Catalunya, la Creu Roja a Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.
 

La TSI amb xip criptogràfic

El Servei Català de la Salut es va sumar a aquest Dia Mundial col·laborant amb el Banc de Sang i Teixits, i va distribuir a un grup de joves donants de sang una edició especial de la seva targeta sanitària individual que incorporava un xip criptogràfic.

Aquesta targeta podia contenir el certificat digital idCAT, emès per l'Agència Catalana de Certificació (CATCert). Si el sol·licitaven, tenien accés a determinats avantatges en relació amb la seva condició de donant de sang: consultar les donacions que han fet en els darrers anys, conèixer els resultats de les anàlisis després de l'última donació i concertar dia i hora per donar plasma als centres fixos del Banc de Sang i Teixits.
 

Donant 2.0 "Amics de Sang"

Una de les estratègies de la campanya va ser la creació del Donant 2.0 "Amics de Sang", una aplicació d'ús molt senzill. Només s'ha d'introduir el nom i el grup sanguini. Així, la persona usuària pot conèixer el grup sanguini dels seus contactes a Facebook, a més d'accedir a un mapa d'Espanya amb estadístiques geogràfiques del número de donants de cada grup sanguini a cada província.

Un dels avantatges més útils d'aquesta aplicació és l'accés a una eina del Banc de Sang i Teixits que permet veure les reserves de sang de cada grup sanguini existents a Catalunya en temps real, indicant quin grup sanguini és més necessari en cada moment.

L'objectiu és incorporar a Donant 2.0 "Amics de Sang" les mateixes dades de la resta de bancs de sang espanyols per crear un mapa global i actualitzat constantment com a via de comunicació immediata en casos d'emergència.
 

Sant Jordi té sang

Durant la diada de Sant Jordi, "Barcelona té sang" va comptar amb el seu propi estand a la Rambla número 16, metro Drassanes, on es va repartir un punt de llibre amb l'eslògan "St. Jordi té sang" i enganxines de la tireta blava creuada. A l'estand també hi havia un ordinador on es recollien signatures dels ciutadans i ciutadanes que volguessin donar suport a aquest nou símbol internacional de la donació de sang.

Data d'actualització:  14.01.2011