Altres consells per combatre la calor a l’estiu

L’estiu és una bona època per incorporar hàbits saludables al nostre dia a dia, com ara seguir una alimentació equilibrada o fer activitat física:

  • Menja fruites de temporada i segueix la recomanació de menjar, almenys, cinc racions de fruita i verdura al dia.
  • Segueix les normes bàsiques d’higiene alimentària. Les elevades temperatures i el temps transcorregut entre que es prepara el menjar i es consumeix si s’opta per fer un pícnic o una barbacoa a l’aire lliure poden afavorir el creixement microbià i causar una toxiinfecció alimentària.
  • Mou-te! Passeja, fes una excursió en família, juga activament amb els més menuts de la casa, neda, fes esport amb els amics... Aprofita el bon temps  per augmentar el teu nivell d’activitat física d’una manera fàcil. Evita, però, fer exercici a les hores de més calor, porta sempre aigua i beu-ne sovint.

A l’estiu augmenta el risc de picades i mossegades d’insectes i altres animals:

  • Aplica les mesures de prevenció recomanades.
  • Aprèn a tractar-les en cas que es produeixin.
  • Tingues especial cura amb les meduses a la platja i amb els escurçons a la muntanya.

Si marxes de viatge:

  • Informa’t bé de les característiques del país de destí i de les mesures que s’han de prendre per gaudir de l’experiència amb bona salut. Truca al 061 Salut Respon.
  • Recorda't de preparar amb suficient antelació una petita farmaciola, que inclogui medicaments bàsics per tractar trastorns comuns, com febre, mal d’estómac o mal de cap, material de primers auxilis i altres articles que puguis necessitar durant la teva estada.

Gaudir de l’estiu no vol dir caure en excessos. L'increment del temps de lleure i la proliferació de festes i celebracions no és excusa per beure alcohol o consumir drogues. També cal evitar l’abús dels aliments fregits, característics dels barets de platja, o del menjar ràpid.

Els dies de vacances són una bona oportunitat per desconnectar del mòbil, l’ordinador i la tauleta. Aprendre a utilitzar les noves tecnologies amb responsabilitat i mesura comporta molts beneficis.  

Data d'actualització:  17.06.2021