Consumiu peix amb seguretat. Prevenció de l'anisakiosi (2005)

L'estiu de 2005, el Departament de Salut va portar a terme la campanya "Consumiu peix amb seguretat" per informar sobre l'anisakiosi i reduir la transmissió d'aquests paràsits als humans.

 

Aquesta campanya consistia a difondre entre la ciutadania tres consells bàsics per garantir un consum de peix sense risc:

 

  • Netegeu bé el peix i traieu-ne les vísceres al més aviat possible.
  • Congeleu els peixos de consum en cru.
  • Cuineu-lo correctament.


Per tal de continuar la tasca de difusió de consells en salut alimentària, l'octubre de 2006 es va tornar a engegar aquesta campanya.

Material divulgatiu

Informació relacionada

  • Fullet pdf icon [1,14 MB ]

    Aquest material explica què són els anisakis, com afecten a les persones, quins controls es fan per evitar la presència d’aquests paràsits i com es pot prevenir l'anisakiosi.

  • Cartell pdf icon [822,26 kB ]
    El pòster, dissenyat per ser penjat a les peixateries, recull els tres consells essencials per prevenir l'anisakiosi.
Data d'actualització:  14.01.2011