Consumiu peix amb seguretat. Prevenció de l'anisakiosi (2005)

L'estiu de 2005, el Departament de Salut va portar a terme la campanya "Consumiu peix amb seguretat" per informar sobre l'anisakiosi i reduir la transmissió d'aquests paràsits als humans.

 

Aquesta campanya consistia a difondre entre la ciutadania tres consells bàsics per garantir un consum de peix sense risc:

 

  • Netegeu bé el peix i traieu-ne les vísceres al més aviat possible.
  • Congeleu els peixos de consum en cru.
  • Cuineu-lo correctament.


Per tal de continuar la tasca de difusió de consells en salut alimentària, l'octubre de 2006 es va tornar a engegar aquesta campanya.

Material divulgatiu

El material elaborat per a aquesta campanya consisteix en un fullet i un pòster on es descriuen els aspectes fonamentals i bàsics per prevenir l'anisakiosi.

Entre altres vies de distribució, aquest material informatiu el van lliurar els tècnics del Departament de Salut en les visites d'inspecció als establiments que comercialitzen productes de la pesca, els menjadors col·lectius, els bars restaurant, etc.

Els ajuntaments de Catalunya, així com els gremis de peixaters i de restauració, entre altres institucions i organismes, també van rebre exemplars del pòster i del fullet per tal que col·laboressin a fer-los arribar als establiments de Catalunya destinataris de la campanya.
 

Informació relacionada

  • Fullet pdf icon [1,14 MB ]

    Aquest material explica què són els anisakis, com afecten a les persones, quins controls es fan per evitar la presència d’aquests paràsits i com es pot prevenir l'anisakiosi.

  • Cartell pdf icon [822,26 kB ]
    El pòster, dissenyat per ser penjat a les peixateries, recull els tres consells essencials per prevenir l'anisakiosi.
Data d'actualització:  14.01.2011