Campanya “obertament”

La lluita contra l’estigma és una prioritat de les Estratègies de salut mental i addiccions pel període 2017-2020. Un dels objectius és donar més veu als  L’objectiu és donar als afectats i impulsar mesures de suport a les famílies

El Departament de Salut col·labora amb l’entitat Obertament en la campanya de comunicació “Parla obertament”, que dona eines interactives a la població catalana per acabar amb l’estigmatització de la salut mental.

El material de la campanya arribarà als centres sanitaris a través de les pantalles dels centres assistencials i dels cartells i fullets informatius que  es distribuiran.

“Parla obertament” té per objectiu incidir en determinats comportaments específics que podem canviar fàcilment per donar suport a les persones del nostre entorn que han patit un trastorn mental i que porten dobles vides per evitar ser rebutjades o assenyalades. “Parla obertament” pot ajudar-les a superar l’angoixa i el patiment, a no haver-se d’amagar i a normalitzar el que els passa.

Amb aquesta campanya la lluita contra l’estigmatització de la salut mental fa un pas més i assenyala sense complexos petits comportaments estigmatitzants, dels quals no som conscients, que resulten feridors o, fins i tot, contraproduents per a la recuperació de persones del nostre voltant que poden estar afectades per una problema de salut mental.

 

Data d'actualització:  20.02.2018