• Imprimeix

El control de l'estrès

estres

L’estrès s’ha convertit en un problema de salut pública pel seu impacte en el benestar físic i mental de la gent. Les persones afectades poden patir, entre d’altres afeccions, mal de cap, insomni, problemes digestius i alteracions cardiovasculars.

Les responsabilitats diàries, la pressió laboral, els canvis sobtats i experiències de vida determinades, com ara l’aparició d’una malaltia, la pèrdua d’un ésser estimat o les dificultats econòmiques, en són algunes de les causes.

Per prevenir i controlar l’estrès, podeu seguir les recomanacions següents: 

 

 

- Cultiveu les vostres aficions. Reserveu una estona del dia a fer alguna cosa que us agradi i que us faci sentir bé.

- Relacioneu-vos amb el vostre entorn. Jugueu amb els vostres fills i nets, feu activitats en família, sortiu amb els amics, etc.

Feu activitat física diàriament. La pràctica habitual d’activitat física disminueix l’estrès, l’ansietat, la depressió i millora la salut mental en general. El ioga i el taitxí són dues bones opcions.

Alimenteu-vos de manera saludable. Seguiu una dieta variada i equilibrada en nutrients, quantitat i freqüència. Contribuireu al bon funcionament del vostre sistema nerviós i a una bona salut emocional.

Dormiu bé. Dormiu les hores necessàries per trobar-vos bé i rendir l’endemà i feu-ho en un entorn saludable. Mantingueu uns horaris regulars a l’hora d’anar a dormir i de llevar-vos, fins i tot durant els caps de setmana.

Eviteu el consum de drogues. Les persones que prenen drogues tenen un risc més alt de patir trastorns de l’estat d’ànim, com depressió i angoixa.

Data d'actualització:  21.03.2018