• Imprimeix

La neu

imatge_hivern_01

L'hivern i el fred no sempre impliquen haver de quedar-se a casa. La neu ofereix moltes possibilitats per fer activitats de lleure a l'aire lliure, en contacte amb la natura. Passejar, lliscar en trineu o jugar amb la neu són activitats divertides, saludables i aptes per a tota la família. Les pistes d'esquí obren les seves portes per a la pràctica d'esports d'hivern. Per gaudir de la neu amb precaució i evitar accidents i lesions, cal que seguiu algunes recomanacions de seguretat.

Eviteu les caigudes

El gel que es forma als camins, les voreres i les escales, especialment després d'una nevada, pot ser molt perillós, sobretot per a la gent gran. Utilitzar un calçat apropiat, caminar a poc a poc i, si cal, demanar ajuda són algunes de les mesures que us ajudaran a evitar relliscades i caigudes. També és recomanable portar un telèfon mòbil per poder comunicar qualsevol incidència. 

Informació relacionada

Practiqueu esports amb seguretat

Si us agrada practicar esports de neu, com ara l'esquí o el surf (snowboard), cal que us equipeu correctament. Heu d'anar ben abrigats amb roba ajustada al cos per evitar que s'enganxi als remuntadors. Quant al calçat, és convenient que porteu botes i unes fixacions adaptades al vostre pes, alçada, estat de forma i tècnica. La utilització del casc i de protectors de canells us protegiran de possibles lesions. 

Cal que gaudiu dels esports amb precaució, seguint els consells de seguretat de les pistes i dels remuntadors i respectant les senyalitzacions. Recordeu que és molt important realitzar exercicis d'escalfament abans d'iniciar l'activitat. Pareu una atenció especial a les cruïlles, en aturar-vos i en reiniciar el descens, per evitar col·lisions amb altres persones. És important que descanseu quan sentiu fatiga i que us hidrateu i mengeu periòdicament. En cas d'accident, truqueu al telèfon d'emergències de l'estació o aviseu el personal del remuntador més proper.

També convé que contracteu una assegurança que cobreixi els danys propis i a tercers. En cas que practiqueu activitats fora de les estacions d'esquí, informeu-vos del risc d'allaus.

Data d'actualització:  08.12.2015