• Imprimeix

Consells de prevenció

Les pràctiques higièniques que han de tenir en compte els responsables dels menjadors en l'elaboració dels aliments són les següents:  

  • El control de l'origen dels aliments:
    • Adquiriu-los en establiments autoritzats.
    • Seleccioneu i controleu les matèries primeres.
    • Exigiu un transport amb bones condicions d'higiene.
       
  • El control de la presència d'insectes, rosegadors i altres animals:
    • Col·loqueu dispositius per evitar-ne l'entrada i verificar-ne l'absència.

  • La neteja i la desinfecció dels estris, els equips, les taules de treball i l'utillatge:
    • Renteu-lo després de cada ús, abans de manipular els aliments i al final de la jornada amb aigua calenta, detergents i desinfectants.

  • La utilització d'aigua apta per al consum humà: 
    • Utilitzeu un sistema de desinfecció en cas que el subministrament no provingui de la xarxa d'abastament públic.
    • Netegeu i desinfecteu els dipòsits periòdicament.
    • Controleu els nivells correctes de desinfectant de l'aigua de l'aixeta.
       
  • La higiene personal adequada:
    • Dueu roba neta i exclusiva per al treball.
    • Dueu els cabells curts o recollits i nets.
    • Dueu les ungles curtes i netes.
    • Dueu les mans i els braços sense guarniments.
    • Protegiu les ferides i lesions cutànies amb apòsits impermeables.
    • Renteu-vos mans amb sabó líquid i aigua calenta.
       
  • La correcta manipulació i elaboració dels aliments:
    • Elaboreu-los amb la mínima antelació possible.
    • Useu líquids esterilitzats per a la reconstitució d'aliments deshidratats.
    • Respecteu les temperatures de conservació de cada tipus d'aliment.
Data d'actualització:  23.12.2010