• Imprimeix

Alimentació i Càncer

L’alimentació i l’activitat física són eines bàsiques en qualsevol tractament de càncer. Menjar bé i moure’s de manera regular és més important que mai durant el tractament oncològic, atès que és essencial gaudir d’un bon estat nutricional i físic per afrontar els diferents tractaments. Actualment, quan una persona és diagnosticada d’un càncer té a l’abast moltíssima informació relacionada amb el que hauria de menjar: pàgines web, blogs, llibres, articles en revistes, fins i tot consells benintencionats d’amics i familiars que ja n’han superat un o en saben d’algun cas proper. Però tota aquesta informació no sempre és correcta ni està contrastada científicament. Per tant, és important que els consells i les recomanacions sobre l’alimentació procedeixin de fonts fiables o del mateix equip que porta el pacient durant el tractament oncològic, que en coneixerà perfectament el cas. Abans d’iniciar qualsevol mena de dieta o règim alimentari, d’excloure alguns aliments o ingerir productes o suplements alimentari, cal que consulteu sempre al vostre especialista.  Les següents publicacions elaborades per la Fundació Alícia i l’Institut Català d’Oncològia, són documents de referència.