• Imprimeix

Obesitat infantil

L'obesitat infantil de causa conductual per adquisició de mals hàbits alimentaris i per absència d'una educació alimentària correcta en els adults s'inclou entre els trastorns de la conducta alimentària perquè les pautes de prevenció de l'anorèxia i la bulímia nervioses són semblants a les pautes de prevenció d'aquest tipus d'obesitat infantil. D'altra banda, és el trastorn alimentari més freqüent entre els infants.

Les conseqüències de l'obesitat infantil són greus: dificultat per respirar, ofec, somnolència, problemes ortopèdics, transpiració excessiva, inflor dels peus i els turmells. A tots aquests trastorns físics, cal sumar-hi els problemes psicològics provocats en la infància per la discriminació social i les dificultats per relacionar-se amb els altres, l'angoixa que provoca en l'infant la discriminació dels companys de l'escola i amics. Tot això genera baixa autoestima, aïllament, introversió, insatisfacció corporal, rendiment escolar dolent i discriminació en jocs i esports per la qual cosa el problema del pes s'incrementa.

En el context dels trastorns de la conducta alimentària, la imatge psicosocial de l’obesitat presenta una doble dimensió:la imatge social de l'obesitat i la imatge que l’obès té de si mateix en l'àmbit d’aquesta societat. En ambdues circumstàncies, la pressió social actua com un factor de risc de descompensació psicològica vinculada a la insatisfacció corporal, situació que en definitiva incrementa les possibilitats de desenvolupar un trastorn de la conducta alimentària.

Data d'actualització:  16.01.2017