• Imprimeix

Àrea de formació continuada

Barcelona, 2 de desembre de 2016

Jornada en la que es presentarà el Manual per a la investigació i la documentació eficaces de la tortura i altres penes o tractaments cruels, inhumans o degradants, conegut com a Protocol d’Istanbul.
Aquest document tècnic, aprovat per l’ONU l’any 1999 proporciona les directrius que metges i advocats han de tenir en compte per poder determinar si una persona ha estat torturada o maltractada.
Donat que el Protocol d’Istanbul és poc conegut, la Jornada pretén donar a conèixer els principis que informen aquest Protocol entre els professionals de la salut que puguin identificar situacions de maltractaments en la població atesa.
Per aquest motiu es reflexionarà sobre l’ètica de la responsabilitat dels professionals mèdics i sobre els aspectes legals que se’n deriven. De manera especial s’abordarà la importància de realitzar correctament els informes mèdics i els comunicats de lesions perquè sovint es constata que són incomplets en la descripció dels fets.
El Protocol determina que tots els informes mèdics generats de l’atenció a un pacient que es troba en situació de detenció o privació de llibertat, s’han de redactar seguint unes directrius concretes que contenen els elements específics que es tractaran a la Jornada.
Tan mateix cal remarcar que aquests elements específics son aplicables a qualsevol comunicat de lesions realitzat per a qualsevol pacient.
Finalment es presentarà una guia formativa per als professionals de l’àmbit de la salut.

Activitat adreçada a professionals sanitaris, especialment aquells que puguin detectar situacions de maltractament i als que habitualment complimenten comunicats de lesions.

Més informació (programa de la jornada)

 

La Jornada AUPA reuneix a tots els centres d’Atenció primària que formen o no part de la Xarxa, que desenvolupen activitats de comunitària. La Jornada permet l’intercanvi de coneixements i conèixer l’actualitat de la situació comunitària a Catalunya

Curs adreçat a metges, infermeres, treballadors socials, psicòlegs, membres del tercer sector social i qualsevol professional que desenvolupi projectes comunitaris.

> Més informació

> La inscripció a la XII Jornada AUPA ha estat tancada. Places exhaurides !!

Adreçat a professionals sanitaris d’obstetrícia i de pediatria.

L’objectiu d’aquest curs és actualitzar els coneixements en lactància materna i en l’abordatge dels problemes més habituals d’acord amb l’evidència disponible; en definitiva, aportar eines que us ajudin en la vostra tasca professional diària i us animin a continuar ampliant la formació en aquesta àrea.

> Places exhaurides !!

Aquest curs adreçat als professionals sanitaris del programa Salut i Escola vol oferir una aproximació al fenomen del consum de drogues entre la població jove, dotant als professionals d’eines i tècniques motivacionals per abordar-ho preventivament, especialment des de contextos educatius.

Els professionals sanitaris han de respondre de forma coherent a les diferents necessitats de salut que es plantegen a la nostra societat.

A partir d’intervencions desenvolupades des de l’atenció primària i en base a tallers per a la salut, el professional sanitari podrà abordar propostes de promoció i educació per a la salut per al col·lectiu d’adolescents en centres educatius.

Per a definir els objectius i plantejaments de la formació son necessaris coneixements, actituds i habilitats que permetin conèixer i comprendre el col·lectiu al que es dirigeixen.

 

Des del Programa de Salut Maternoinfantil de l’Agència de Salut Pública de Catalunya volem potenciar la formació continuada dels professionals sanitaris tant de l’àmbit hospitalari com de l’atenció primària relacionats amb la salut de les mares i dels nadons .

 

IV Jornades sobre la Formació Integral en Salut

Els propers 4 i 5 de març es portarà a terme una nova edició de les jornades sobre la formació integral en salut que coorganitza el Departament de Salut, la Fundació Congrés Català de Salut Mental i la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

Els objectius de l’edició d’enguany consisteixen en reflexionar, debatre i promoure actuacions i coneixement per fer front als reptes per la integralitat: formació, atenció i desenvolupament professional.

En aquest sentit, i a partir d’una metodologia que combina la presentació per part de persones expertes amb la reflexió grupal, es pretén aprofundir en els aspectes formatius relacionats amb l’encontre clínic des d’un punt de vista integral i biopsicosocial.

Per part del Departament del Salut participarà en Josep Roma, responsable d’Acreditació i Desenvolupament Professional, com a expert en formació per l’especialització de professionals en l’àmbit de la salut.

Les inscripcions a la jornada s’han de formalitzar d’acord amb les instruccions generals que es descriuen en el programa de la jornada mitjançant la Secretaria Tècnica de la Fundació Congrés Català de Salut Mental.

Data d'actualització:  11.10.2016