• Imprimeix

Àrea de formació continuada

Celebració de la jornada de l’1 de març a l’11 d’abril de 2017 amb 24 hores de càrrega lectiva. 

Aquest seminari en línia té per objectiu millorar la implantació del document de voluntats anticipades. Prendre consciència dels components ètics presents en la pràctica sanitària, promoure la reflexió crítica i donar eines conceptuals mínimes i orientacions sobre on adreçar-se per seguir aprenent. 

Termini de preinscripcions: 20 de febrer a les 14:00h o bé en esgotar les places disponibles.

> Més informació (programa de la jornada)

> La inscripció a ha estat tancada. Places exhaurides!

Barcelona, 17 de febrer de 2017.

Jornada en què es presentarà el Manual per a la investigació i la documentació eficaces de la tortura i altres penes o tractaments cruels, inhumans o degradants, conegut com a Protocol d’Istanbul.

Aquest document tècnic, aprovat per l’ONU l’any 1999, proporciona les directrius que metges i advocats han de tenir en compte per poder determinar si una persona ha estat torturada o maltractada.

Com que el Protocol d’Istanbul és poc conegut, la Jornada pretén donar a conèixer els principis que informen aquest Protocol entre els professionals de la salut que puguin identificar situacions de maltractaments en la població atesa.
Per aquest motiu es reflexionarà sobre l’ètica de la responsabilitat dels professionals mèdics i sobre els aspectes legals que se’n deriven. De manera especial s’abordarà la importància de realitzar correctament els informes mèdics i els comunicats de lesions, perquè sovint es constata que són incomplets en la descripció dels fets.

El Protocol determina que tots els informes mèdics generats de l’atenció a un pacient que es troba en situació de detenció o privació de llibertat, s’han de redactar seguint unes directrius concretes que contenen els elements específics que es tractaran a la Jornada.

Tanmateix, cal remarcar que aquests elements específics són aplicables a qualsevol comunicat de lesions realitzat per a qualsevol pacient.

Finalment, es presentarà una guia formativa per als professionals de l’àmbit de la salut.

Activitat adreçada a professionals sanitaris, especialment aquells que puguin detectar situacions de maltractament i als que habitualment completen comunicats de lesions.

 

> Documentació de la jornada