El CAP Bon Pastor de Barcelona s'amplia en prop de 1.500 metres quadrats i estrena nous espais assistencials en dues plantes

Torna
Dilluns, 22 d'octubre de 2018
  • També es millora l’accés principal al centre, que es dota de nou equipament
El centre d’atenció primària (CAP) Bon Pastor de Barcelona va iniciar la seva activitat l’any 1989 i fins ara mantenia l’estructura i distribució original. Des d’avui, però, compta amb més espai per a desenvolupar la seva activitat i satisfer les necessitats dels pacients i dels professionals. En concret, amb una ampliació de 1.463 metres quadrats construïts, una superfície que gairebé equival a la d’un centre sencer.
 
Aquest nou espai s’ha recuperat per a l’atenció sanitària i comprèn la planta baixa -amb 13 consultes- i la primera planta -14 consultes-, amb espais i gabinets nous per tal d’atendre a la població de l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Bon Pastor, que és d’unes 14.000 persones. A la planta soterrani també s’han fet actuacions de millora dels espais. Alhora, s’ha modificat la rampa i l’escala d’accés al centre fent-la més accessible, i el vestíbul i taulell d’atenció al ciutadà. En total, la inversió realitzada, inclòs l’equipament, supera els 1,5 milions d’euros.
 
En el futur també està previst reformar i adequar la segona planta, on s’ubicarà una biblioteca, dues sales de reunions i un despatx.
 
Una extensa cartera de serveis
El CAP Bon Pastor, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), compta amb una extensa cartera de serveis.
 
En l’àmbit de l’assistència sanitària ambulatòria i domiciliària presta medicina familiar i comunitària, pediatria, infermeria, odontologia, i treball social i atenció al ciutadà. També ofereix suport de salut mental per part del Centre de Salut Mental d'Adults (CSMA) i del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de referència.
 
A més, des de l’any 2006 està acreditat com a docent en medicina de família i comunitària, i des del 2014 també en atenció familiar i comunitària (incloent infermeria). Així mateix, des dels inicis fa formació de pregrau de medicina i infermeria. Alhora compta amb un ecògraf i fa cirurgia menor. La seva activitat de salut comunitària ha anat en augment en els últims anys, i també disposa d’una xarxa de voluntariat per fer acompanyament de la gent gran als serveis sanitaris.

Més informació