• Imprimeix

Vergés: "El Govern ja té compromesos els 48,5 M€ per la primera fase del nou Hospital Joan XXIII"

Torna
Divendres, 14 de setembre de 2018
·         La transformació de l’Hospital comportarà la substitució dels dos cossos de l’edifici B, abordar les necessitats assistencials futures i potencial els pilars d’hospital universitari
 
·         Des del 2015 el CatSalut ha invertit 7,5 milions d’euros en actuacions de millora en aquest hospital
La consellera Vergés en la seva visita a l'hospital Joan XXIII

La consellera Vergés en la seva visita a l'hospital Joan XXIII

 
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat aquesta tarda l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. En la visita, Vergés ha anunciat que el Govern ja ha aprovat la inversió necessària per a dur a terme la primera fase d’obres de l’Hospital. En aquests moments, ja s’ha resolt la primera fase del concurs d’idees internacional on es van presentar 14 propostes de diferents equips i dels quals 6 en són finalistes. El projecte final es donarà a conèixer a principis de 2019. La consellera ha afirmat que “el Govern ja té compromesos els 48,5 milions d’euros necessaris que permetran començar les obres tan aviat com sigui possible”.
 
El nou Hospital Joan XXIII comportarà la substitució dels dos cossos de l’edifici B que acull bona part de la tasca assistencial. També permetrà abordar les necessitats assistencials futures i potenciar l’assistència, la docència i la recerca, pilars propis d’un hospital universitari. El projecte també té com a objectiu reforçar el seu paper d’hospital de referència en alta complexitat i terciarisme al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.
 
7,5 milions d’euros d’inversió per a millores a l’Hospital Joan XXIII
 
Des de l’any 2015, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha invertit uns 7,5 milions d’euros a l’Hospital Joan XXIII. Aquesta inversió ha anat destinada a la creació d’una Unitat de Cures Intensives Pediàtrica que des del 2017 atén uns 400 infants l’any. També s’ha realitzat la segona fase de la reforma del servei d’urgències, així com la reforma de la unitat de cirurgia major ambulatòria i l’adequació del servei de rehabilitació.
 
D’altra banda, durant aquest 2018 i 2019, l’Institut Català de la Salut invertirà gairebé 2 milions d’euros en la construcció de la nova sala d’Hemodinàmica que ha de permetre realitzar entre 300 i 400 cateterismes més per any; l’adequació de l’àrea de farmàcia i de diàlisi, entre d’altres actuacions.

Més informació