• Imprimeix

Comín visita els CAP Guinardó i Sant Andreu de la Barca on va haver-hi càrregues policials durant el referèndum

Torna
Dimecres, 11 d'octubre de 2017
El conseller de Salut, Antoni Comín, reunit al CAP Guinardó amb els professionals i voluntaris que van participar al referèndum de l'1-O

El conseller de Salut, Antoni Comín, reunit al CAP Guinardó amb els professionals i voluntaris que van participar al referèndum de l'1-O

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha visitat avui els CAP del Guinardó, a Barcelona, i de Sant Andreu de la Barca, on haver-hi càrregues dels cossos policials de l’Estat durant el referèndum de l'1 d'octubre i s’ha reunit amb diversos afectats.
 
Des del govern i el Departament de Salut ens sembla imprescindible acompanyar les persones que van ser víctimes de les agressions de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil”, ha subratllat el conseller, que ha remarcat que ja s'han atès més d’un miler de persones a conseqüència de les càrregues policials. La immensa majoria han estat per policontusions i altres lesions físiques, però també va haver-hi fractures, incisions i algunes crisis d'angoixa més agudes del mateix dia 1, a més de dos ferits de gravetat: la persona que continua ingressada a l'Hospital Vall d'Hebron i la que va patir una important lesió ocular.
 
Al marge d'aquestes atencions, actualment s'estan detectant centenars de persones que manifesten l'impacte psicològic de la “violència viscuda” i el govern ha activat un dispositiu de suport especial per ajudar-los. “Hi ha trastorns rellevants per estrès agut o per estrès post traumàtic, gent que avui encara no es treu de sobre les imatges d’aquell dia, que té insomni o que plora durant el seu dia a dia. Aquestes persones han de poder recórrer al seu metge de capçalera i a tots els professionals de la xarxa de salut mental”, ha apuntat Comín.
 
Amb les visites d'avui, el conseller també ha volgut homenatjar dos dels centres de salut que van obrir com a col·legis electorals i que van participar de la “festa de la democràcia que va ser el referèndum de l'1 d'octubre”.