• Imprimeix

Generalitat, Ajuntament i Estat acorden que la seu de l'Agència Europea del Medicament sigui la Torre Glòries

Torna
Divendres, 21 d'abril de 2017
  • El conseller de Salut, Antoni Comín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, han tancat aquesta tarda la proposta d’ubicació de la institució, en una reunió que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona
  •   El grup de treball conjunt de les tres administracions dóna un nou impuls a la candidatura de Barcelona i també acorda la creació del Consell Ciutadà de Suport  a la candidatura
Govern

Govern

Generalitat, Ajuntament i Estat han donat aquesta tarda un nou impuls a la candidatura de Barcelona com a seu de l’Agència Europea del Medicament. El conseller de Salut, Antoni Comín, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, han acordat aquesta tarda que la Torre Glòries (antiga Torre Agbar) sigui la seu de l’Agència en cas que la ciutat de Barcelona obtingui la designació.
 
La Torre Glòries, amb 33.000 m2, i obra de l’arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució, també en termes de centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures per als prop de 900 empleats que hi treballen. L’Ajuntament de Barcelona ja disposa de la preceptiva carta d’acceptació de la propietat (Merlin Properties Socimi), que mantindrà l’exclusivitat de l’edifici per a l’Agència Europea del Medicament fins el mes de juny d’aquest any, quan s’ha de resoldre la futura ubicació de la institució.
 
Les tres administracions estan treballant de forma conjunta i coordinada per impulsar la candidatura. En la reunió d’avui, a la qual també ha assistit el secretari general del Departament de Salut, Albert Serra, també s’ha acordat impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu principal sumar adhesions a la candidatura de Barcelona.
 
La ubicació de l’Agència Europea del Medicament a Barcelona suposarà un reforç molt important pel desenvolupament econòmic i social de Catalunya, de la ciutat i de l’Estat. Al voltant de l’Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que, acompanyant l’Agència, també es poden moure a la ciutat que l’acull. A més, l’Agència rep més de 40.000 visites a l’any. La seva ubicació a la Torre Glòries és també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l’economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement.
 
La creació de l’Agència es va iniciar l’any 1992. En aquell moment Espanya, en el marc dels Jocs Olímpics, ja va presentar la candidatura de Barcelona com a seu de la institució, però va quedar en segon lloc, per darrera de Londres, on està actualment. El Brexit ha fet que organismes oficials ubicats al Regne Unit com l’Agència Europea del Medicament, que és un organisme d’avaluació científica, de supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea, hagin de canviar de ciutat.
 
El passat 29 de març es va iniciar el procés formal de negociacions per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, obrint-se també el període de presentació de candidatures per acollir l’Agència Europea del Medicament.
 

 
 

Més informació