• Imprimeix

El conseller Comín encoratja l'Hospital de l'Esperit Sant a seguir fent història més enllà del seu centenari

Torna
Dijous, 20 d'abril de 2017
Franch, Comín i Cortés, aquest migdia.

Franch, Comín i Cortés, aquest migdia.

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha participat aquest migdia en l’acte central de celebració del centenari de l’Hospital de l’Esperit Sant (FHES), situat a Santa Coloma de Gramenet. Comín ha felicitat els professionals d’aquest centre per aquest rellevant aniversari i els ha encoratjat a seguir fent història en el futur, abordant els reptes que suposa pel sistema sanitari català l’envelliment de la població i els canvis culturals i tecnològics. Uns canvis que, segons el titular de Salut, “impacten molt més en el sistema de salut que en qualsevol altre àmbit de l’estat del benestar”.
 
Comín ha basat la seva intervenció en conceptes que, per ell, defineixen, el passat, el present i el futur de la Fundació Hospital l’Esperit Sant, que té el Barcelonès Nord –especialment Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Adrià del Besòs- com a àrea d’influència. En primer lloc, els anys d’història ja recorreguts, una història que explica en part que el sistema sanitari català sigui uns dels millors d’Europa, segons la Comissió Europea. Comín l’ha posat d’exemple com a centre on va ser rellevant l’impuls de la societat civil per a tenir cura de les persones més necessitades, amb una mirada assistencial basada en els valors de l’humanisme cristià. “Aquests valors d’origen són compatibles amb els valors de destí”, ha dit Comín en referència a principis del sistema de salut de Catalunya com el de la universalitat i el de l’equitat.
 
Pel conseller, l’èxit d’aquest sistema rau en el coneixement de professionals com els d’aquest hospital, que a més destaca per la seva dimensió comunitària, perquè s’entén integrat en una comunitat amb molts actius, com el compromís del món local o la xarxa educativa, cultural i social que té al seu entorn. “Això ho feu i ho feu molt bé”, ha emfatitzat Comín.
 
Durant l’acte, la Fundació Hospital de l’Esperit Sant (FHES) ha presentat el llibre Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l’Hospital de l’Esperit Sant (1917-2017) coincidint amb el compliment, aquest diumenge 23 d’abril, del seu centenari. En l’acte, Comín ha estat acompanyat pel President del Patronat de la FHES, Josep Maria Cortès i pel Gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Lluís Franch, a banda d’autoritats municipals i del sector de la salut del territori.