• Imprimeix

L'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona forma en higiene i seguretat alimentària uns 300 voluntaris de Càritas

Torna
Dimecres, 18 de gener de 2017
  • Es faran 7 sessions a les que es preveu formar els voluntaris que col·laboren amb el Programa Aliments de Càritas Diocesana de Girona
  • Des de l’ASPCAT es treballa per a combatre desigualtats que impacten en la salut de les persones a partir d’aliances territorials, la participació coordinada d’agents locals i un enfocament comunitari
_

_

L’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona ha començat a fer formació en higiene i seguretat alimentària unes 300 persones voluntàries de Càritas Diocesana de Girona durant aquest primer trimestre de 2017. Aquest formació és fruit del conveni de col·laboració entre el Departament de Salut i Càritas Catalunya. Es faran set sessions repartides arreu del territori, la primera de les quals va començar ahir a Malgrat de Mar. La resta tindran lloc a Olot, Figueres, La Bisbal d’Empordà, Palamós, Santa Coloma de Farners i Girona.
 
L’objectiu de la sessions formatives és promoure i millorar l’educació i els  coneixements dels voluntaris de l’entitat benèfica en matèria de seguretat alimentària, a més de donar consells per mantenir una alimentació equilibrada a baix cost i aprofitament segur dels aliments.
 
En aquesta línia, l’any 2014 ja es van fer tres sessions formatives amb voluntaris de Càritas Diocesana de Girona concretament a Arenys de Mar, l’Escala i Riudarenes, a les quals van assistir un total de 150 persones. A més, des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona cada any es forma també a voluntaris del Banc dels Aliments de Girona. La darrera sessió va ser el 27 d’octubre passat, justament abans del Gran Recapte, a la qual van assistir 40 voluntaris.
 
Aquestes col·laboracions s’emmarquen dins una de les línies d’acció del Pla interdepartamental de Salut Pública (PINSAP): fomenten l’ajuda de proximitat, potencien la coresponsabilitat social i contribueixen a disminuir les desigualtats mitjançant aliances en xarxa amb tots els agents de la comunitat.
 
Des de l’Agència de Salut Pública de Catalunya es dóna suport a la donació d’aliments segurs entre les empreses d’alimentació, distribució i comerç minorista i també s’incideix en la reducció del malbaratament alimentari. A més s’han editat diversos materials divulgatius sobre donació i aprofitament alimentaris i reducció de malbaratament alimentari que es poden trobar a la pàgina web següent: http://acsa.gencat.cat/ca/seguretat_alimentaria/malbaratament_daliments/publicacions_i_recursos/