• Imprimeix

La vida del Comitè. Juny de 2018

02/07/2018 11:07

En la darrera reunió plenària del Comitè del 20 de juny es van aprovar tres posicionaments del CBC:

  • Posicionament respecte del “Protocol Addicional al Conveni d’Oviedo sobre Drets Humans i Biomedicina sobre la protecció dels drets humans i la dignitat de les persones amb trastorns mentals respecte a ingressos i tractaments involuntaris”.
  • El parer sobre la confidencialitat de la informació sanitària dels adolescents i l’accés dels pares a “La Meva Salut” (LMS).
  • Un nou posicionament del CBC envers la universalització de l’assistència. 

Van continuar les reunions del Grup de Treball sobre Maternitat Subrogada que té el propòsit, entre d’altres, de clarificar la denominació d’aquesta pràctica, analitzar en què consisteix el dret a la reproducció, si l’exercici d’aquest dret pot conculcar algun dret de les dones o dels infants, valorar si l’autonomia individual i el dret a la integritat del propi cos ha de quedar al “lliure mercat", i si és preferible una prohibició taxativa o una regulació parcial.

Durant aquest període també han continuat els treballs del Diccionari de bioètica que, atesa la envergadura i complexitat, està previst finalitzar durant la tardor de 2018.

El dia 24 d’abril es va fer la presentació del document El respecte a la voluntat de la persona amb trastorn mental: document de voluntats anticipades, planificació anticipada de decisions del Comitè de Bioètica de Catalunya, conjuntament amb la Federació Salut Mental de Catalunya (SMC), a la Sala d’Actes del Departament de Salut.