Butlletí InfoSIDA
Departament de Salut
Febrer 2017 #49

Monogràfic

Sexualitat, presa de decisions i mesures de prevenció

L'objectiu és millorar la vinculació entre els professionals sanitaris i els HSH amb la finalitat d’adoptar mesures preventives en front del VIH i altres ITS.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Epidemiologia

Article sobre conductes associades amb el VIH/ITS en homes que tenen relacions sexuals amb homes (HSH)

Informació sobre la prevalença del VIH i les característiques epidemiològiques i conductuals principals dels HSH que acudeixen a llocs de trobada gai de la ciutat de Barcelona l’any 2013.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Ressenyes bibliogràfiques

Informe (Prevention GAP Report) de situació mundial de la infecció pel VIH

ONUSIDA informa de la reducció en el nombre de noves infeccions pel VIH a nivell mundial, encara que en algunes regions com Europa oriental la seva prevalença continua augmentant.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Augmenta la incidència de la sífilis en els homes que tenen relacions sexuals amb homes i estratègies de gestió del risc

Entre els anys 2010 i 2014 els casos declarats de sífilis van passar del 11% al 22%. S’infecten més els HSH que practiquen el serosorting (mantenir relacions sexuals amb persones amb el mateix estat serològic que elles respecte a la infecció pel VIH)  com prevenció de la transmissió del VIH.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Col·laboradors

Fundació IRES

Fundació privada que treballa en l’atenció social, psicològica i educativa de persones i col·lectius marginats en situació de risc social oamb dificultats econòmiques. Tenen un programa que treballa la prevenció del VIH-sida al Garraf.

Llegiu-ne més
shadow bottom

Dia Mundial i campanyes

Dia Mundial de la Sida 2016

Aixequem les mans per la #prevencióVIH

Des de 1981 més de 40 milions de persones han mort a causa de la infecció pel VIH al món. S’estima que a Catalunya 34.000 persones viuen amb el VIH i durant l’any 2015 s’han diagnosticat 865 noves infeccions. La campanya d’aquest any vol fer especial èmfasi en evitar noves infeccions i poder assolir l’objectiu 90-90-90 que ONUSIDA ha fixat per a l’any 2020.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Setmana de la prova 2016

Aquesta iniciativa, portada a terme a finals de novembre, pretén promoure la detecció precoç d’aquesta infecció incentivant la realització de la prova de diagnòstic del VIH per a les persones que han estat exposades a situacions de risc i reduir el retard diagnòstic.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Butlletins anteriors | Alta | Baixa
Logotip