Butlletí Salut Catalunya
Departament de Salut
Novembre 2018 #82

Campanya de vacunació contra la grip

Ha començat la campanya de vacunació contra la grip, que aquest any vol augmentar la taxa de vacunació entre els professionals sanitaris per evitar que puguin contagiar els malalts o les persones amb més risc de complicacions, alhora que es protegeixen de forma individual.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Accés dels menors a La Meva Salut

Des del 15 d’octubre s’ha baixat l’edat d’accés als 16 anys i es permet l’accés als pares i tutors a La Meva Salut (LMS) dels seus fills i tutelats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Impuls a les estratègies en salut mental i addicions en infants i joves

El Govern ha aprovat impulsar un conjunt d'estratègies en salut mental i addiccions en infants i joves. L’aposta de l’Executiu per la salut mental en infants i joves s’ha traduït en un increment pressupostari del 78% des de 2011.


Llegiu-ne més
shadow bottom
El Govern destina més de 9,5M€ a recerca en salut

El Departament de Salut els gestionarà  a través de subvencions previstes al Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut

Llegiu-ne més
shadow bottom
Conveni per a l’atenció de les urgències i emergències a la Franja

Catalunya i Aragó renoven un conveni que especifica com resoldre aquestes situacions i actualitza els recursos disponibles per actuar en aquesta zona limítrofa.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Antoni Encinas, nou gerent del SEM

El senyor Antoni Encinas ha estat nomenat nou gerent del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya. La seva trajectòria professional ha estat molt lligada als serveis d’urgències del sistema sanitari català.  

Llegiu-ne més
shadow bottom
"A la feina, alcohol i drogues 0,0"

La Guia per a la implementació de programes de prevenció del consum d’alcohol i altres drogues en l’àmbit laboral està basada en les bones pràctiques d’empreses catalanes i europees recollides en el projecte europeu EWA.

Llegiu-ne més
shadow bottom
shadow bottom
Nou CAP Santa Eulàlia, a l’Hospitalet de Llobregat

El nou equipament estarà enllestit a finals del 2020, atendrà unes 20.000 persones i suposarà una inversió de 3,1 milions d’euros.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Factors de risc cardiovascular

El CatSalut ha publicat un nou informe que analitza les taxes de prevalença de diferents factors de risc cardiovascular, com són el consum de tabac, l’obesitat, la diabetis mellitus, la hiperlipedèmia i la hipertensió.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Factors de risc dels pacients amb un esdeveniment cardiovascular

9 de cada 10 persones d’entre 45 i 64 anys que han patit un infart agut de miocardi o un ictus presenten algun factor de risc cardiovascular. El CatSalut ha analitzat les característiques demogràfiques i les taxes de prevalença de factors de risc dels pacients que han patit un esdeveniment cardiovascular.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informes d’avaluació de resultats del Registre de Pacients i Tractaments

El CatSalut ha començat a publicar l’avaluació del Registre de Pacients i Tractaments (RPT) de la medicació hospitalària de dispensació ambulatòria (MHDA) que conté dades clíniques relacionades amb l’ús del medicament i que és emplenat pels professionals sanitaris del SISCAT.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nous continguts sobre el dengue i sobre impetigen al Canal Salut

Al Canal Salut s’han publicat nous continguts sobre la malaltia causada pel virus dengue i  dengue i sobre la infecció bacteriana de l’impetigen.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Anticoagulants orals d’acció directa

Els anticoagulants són medicaments que eviten que la sang es coaguli a les artèries, a les venes o al cor; prevenen que coàguls preexistents es facin més grans, i fan que aquests coàguls es dissolguin. Al Canal Medicaments s’han elaborat algunes fitxes sobre aquests tractaments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Entitats d’assegurança lliure de Catalunya 2016. Ja s’ha publicat la memòria

D’acord amb les dades disponibles, una de cada quatre persones que viuen a Catalunya disposen d’una assegurança privada de malaltia. Aquesta memòria permet conèixer l’evolució de la doble cobertura i del sector.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Hospitalització domiciliària

L’AQUAS ha publicat un informe amb l’objectiu d’avaluar l’hospitalització domiciliària en termes d'eficàcia i seguretat i analitzar la situació de l’hospitalització domiciliària al nostre entorn.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova recomanació de l’Essencial per a pacients diabètics de tipus 2

L’AQUAS ha publicat una nova recomanació que indica que en pacients diabètics de tipus 2 (no tractats amb insulina ni amb sulfonilurees) no es recomana la pràctica generalitzada i rutinària de l’autoanàlisi de la glicèmia capil·lar, excepte en situacions que comportin risc d’hipoglucèmia i de manera transitòria.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova recomanació de l’Essencial sobre els nivells sèrics de vitamina D

L’AQUAS ha publicat una nova recomanació en què indica que no es recomana la determinació rutinària dels nivells sèrics de vitamina D en població general, excepte en pacients amb símptomes o signes de deficiència de vitamina D o en grups de risc de deficiència de vitamina D.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Atenció a la disfàgia orofaríngia en els diversos àmbits del sistema de salut

El Departament de Salut i el Col·legi de Logopedes de Catalunya han elaborat un document de consens amb l’objectiu de sensibilitzar per a la prevenció i detecció precoç de la disfàgia, augmentar-ne els diagnòstics i facilitar-ne la intervenció.

Llegiu-ne més
shadow bottom
PIDIRAC

Ja està publicat el Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC) 2018-2019 amb l’estratègia de Vigilància dels casos greus produïts per la infecció pel virus de la grip.

Llegiu-ne més
shadow bottom
“Ep, les mans ben netes !”

Es tracta d’una iniciativa de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària de l’ASPCAT adreçada als centres educatius que promou el rentat de mans a través d’un còmic i un quadern d’activitats. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova instrucció sobre la reordenació dels trastorns del moviment

El dia 8 d’octubre va entrar en vigor la Instrucció 03/2018, de reordenació dels trastorns del moviment, que ordena el procés de la confirmació diagnòstica, la indicació i la realització dels procediments quirúrgics dels pacients que requereixen cirurgia per al tractament de trastorns del moviment.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Atles de variacions en la cirurgia oncològica digestiva: càncer d'estómac (2005-2016)

El  càncer d'estómac ocupa actualment el segon lloc en freqüència entre els càncers de l'aparell digestiu. L'objectiu de l'atles publicat per l’AQUAS és identificar i descriure la variabilitat en les hospitalitzacions per cirurgia de càncer d'estómac.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Estudi sobre l’accessibilitat dels CAP de Barcelona

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el CatSalut han presentat els resultats d’un exhaustiu estudi que referma el compliment de la normativa vigent i identifica els possibles nínxols de millora.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Avaluació projectes de la Marató de TV3

L’AQUAS ha publicat el procés d’avaluació dels projectes de recerca presentats a la convocatòria 2017 de la Fundació La Marató de TV3 sobre Malalties infeccioses.

Llegiu-ne més
shadow bottom
@salutcat Salut Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacteu
Generalitat de Catalunya · Departament de Salut