Butlletí Salut Catalunya
Departament de Salut
Octubre 2018 #81
I Fòrum de Diàleg Professional

La  infermeria, l’atenció primària, el territori, i la coordinació entre la planificació sanitària i universitària són els quatre grans reptes que el Departament es marca com a punt de partida per a construir la salut del futur.

Llegiu-ne més

Els reptes de Salut per la XII legislatura

La consellera de Salut va presentar al Parlament de Catalunya les primeres accions desenvolupades al capdavant del Departament i va posar en relleu que s’estan complint els reptes de Salut de la legislatura, les ‘3 P’: Professionals, Perspectiva de gènere i implantar els Plans del passat mandat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou consell assessor de Salut

L'òrgan té per objectiu proporcionar a la consellera un assessorament per definir el model sanitari de Catalunya per als propers anys d’acord amb les necessitats socials i demogràfiques, els canvis tecnològics i la sostenibilitat.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou model d'atenció a l'endometriosi

L'objectiu del nou model d'atenció a l'endometriosi és aconseguir un diagnòstic més ràpid i ordenar l'atenció a diferents nivells assistencials.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Central de Resultats 2017

Ja podeu consultar tots els informes de la Central de Resultats. Si voleu descarregar-vos les dades, podeu anar a l'apartat “Dades obertes”, o bé al de “Resultats del teu centre”, o bé demanar accés a l'aplicació de la Central de Resultats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
48,5 M€ per la 1a fase del nou Hospital Joan XXIII

Ja s'ha resolt la primera fase del concurs d'idees internacional, i el projecte final es donarà a conèixer a principis de l'any 2019. Des del 2015, el CatSalut ha invertit 7,5 milions d'euros en actuacions de millora en aquest hospital.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova UCI intel·ligent a l'Hospital Vall d'Hebron

La nova UCI intel·ligent, de 3.500 m2, permetrà que pacients i familiars es beneficiïn d’unes instal·lacions i uns equipaments que estaran a l’altura dels professionals que els tracten.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Pla de millores per a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

La consellera ha explicat que les obres del nou edifici oncològic de l'Hospital Verge de la Cinta s'han d'executar entre finals de l'any 2019 i principis del 2020, amb una inversió prevista de tres milions d’euros. L'equipament comptarà amb un nou accelerador lineal d'última generació, i el Servei de Radioteràpia es traslladarà a l'Hospital.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Ús dels serveis sanitaris de les persones que pateixen Alzheimer

El CatSalut ha publicat un informe breu sobre les característiques i la utilització de recursos sanitaris de les persones que pateixen la malaltia d'Alzheimer.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou espai de salut bucodental al Canal Salut

El Canal Salut té un nou espai amb continguts adreçats a la cura i la higiene de les dents, amb els problemes i les malalties bucodentals més freqüents i altres continguts que hi estan relacionats.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia de masticació fàcil

L'Agència de la Fundació Alícia i l'Agència de Salut Pública de Catalunya han elaborat una guia sobre alimentació de masticació fàcil que serà indicada per a persones que tenen alguna dificultat en la masticació.

Llegiu-ne més
shadow bottom
El Comitè de Bioètica renova el seu espai web

El Canal Salut integrarà un espai adreçat al Comitè de Bioètica, que és l'òrgan assessor del Govern i de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i la comunitat científica en matèria de bioètica.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Guia per a la vigilància i el control de la varicel·la

L'Agència de Salut Pública ha editat una guia per a la vigilància i el control de la varicel·la que pretén ser útil per als epidemiòlegs i, en general, per als professionals assistencials.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Decisions compartides: nova eina sobre esclerosi múltiple

L'AQuAS i el Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT) han desenvolupat un aplicació que ajudarà els pacients amb esclerosi múltiple remitent recurrent a seleccionar l'opció de tractament que millor s’adapti a les seves preferències.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Consell per tenir cura de la vista

Aquesta càpsula ofereix consells preventius basats en l'adquisició d'una sèrie de conductes que afavoreixen una bona salut visual, com la llum, la posició corporal, l'ús de pantalles o el descans.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Recol·lecció de bolets

El desconeixement d'algunes espècies de bolets i la confusió d'alguns bolets amb espècies comestibles d'aspecte semblant fan que es produeixin intoxicacions, algunes de les quals són fins i tot mortals. Càpsula amb recomanacions per prevenir les intoxicacions per bolets.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Criteris de remissió de pacients en edat pediàtrica als serveis de diagnòstic per la imatge

El Grup de Treball de Prevenció de Radiacions Ionitzants Innecessàries en Edat Pediàtrica vol millorar la indicació i la justificació de les proves de diagnòstic per la imatge de les principals patologies del cap i del sistema nerviós.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La fractura de coll del fèmur: avaluació del procés d'atenció hospitalari

La població de l'estudi la van conformar les persones més grans de 60 anys que van patir una fractura de coll del fèmur i que estaven ingressades en hospitals d'aguts del Sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya (SISCAT).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Novetats del Programa d'harmonització farmacoterapèutica

En el marc del Programa d'harmonització Farmacoterapèutica del CatSalut, durant el mes de setembre s’ha publicat tota la informació relativa als procediments d’avaluació dels medicaments següents.

Llegiu-ne més
shadow bottom
@salutcat Salut Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacteu
Generalitat de Catalunya · Departament de Salut