Butlletí Salut Catalunya
Departament de Salut
Juliol 2018 #79
Salut i gènere

La consellera de Salut ha anunciat al Parlament la creació d’un grup de treball format per tècnics professionals i experts que ajudi a desplegar la perspectiva de gènere en salut, que es vol prioritzar de forma destacada en aquesta legislatura.

Llegiu-ne més

Indicadors de salut comunitària

Els equips d’atenció primària ja disposen d’un conjunt d'indicadors per fer el diagnòstic de salut de la seva comunitat. L’actuació s’emmarca dins l’ENAPISC per impulsar un nou model d’atenció primària i orientar-la cap a una atenció comunitària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova Guia per a embarassades

Les dones embarassades ja disposen d’una nova edició de la Guia per a embarassades, que inclou el nou protocol de seguiment de l’embaràs.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Activitat d’urgències 2017

Un any després de la posada en marxa del Pla nacional d’urgències de Catalunya (PLANUC), el CatSalut ha publicat un nou informe d’anàlisi de l’activitat de les urgències de la xarxa sanitària pública, a partir de les dades de l’any 2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Atenció sanitària: pública o privada?

Informe que analitza la utilització de la xarxa pública o privada en cas de patir una patologia greu. S’ha analitzat el període 2005-2017 i s’ha tingut en compte la complexitat dels procediments, la tipologia de pacients si hi ha afectació de risc vital i el tipus concret de patologia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La recepta electrònica i els desplaçaments

Les persones que tenen previst desplaçar-se a una altra comunitat autònoma poden recollir a les oficines de farmàcia de la comunitat autònoma de destí la medicació que els han prescrit a la seva comunitat autònoma d’origen.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Tuberculosi a Catalunya 2017

L’objectiu d’aquest informe és presentar els resultats preliminars de la vigilància de la tuberculosi a Catalunya l’any 2017 i valorar-ne l’evolució en els darrers anys.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Vigilància del xarampió, la rubèola i la síndrome de la rubèola congènita

L’informe epidemiològic posa de manifest la davallada en les taxes d’incidència del xarampió des de l’any 1983 amb l’excepció de pics els anys 2007, 2011, 2013, 2014 i 2017, a causa dels brots ocorreguts a Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe Vincat 2017

L’objectiu del programa VINCAT és reduir les taxes de les infeccions nosocomials als hospitals de Catalunya mitjançant la vigilància epidemiològica activa i continuada.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Salut comunitària a les farmàcies

La Central de Resultats de l’AQUAS ha elaborat un informe que analitza l’evolució dels serveis d’atenció farmacèutica i serveis relacionats amb la salut comunitària a les farmàcies de Catalunya 2012-2017.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La Meva Salut en totes les llengües oficials

La Meva Salut ja es pot trobar en català, castellà i occità aranès. És l’espai digital que conté la informació personal de salut i permet fer diferents tràmits del sistema sanitari.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Es reactiva l’Agència de Salut Pública de Catalunya

El Govern ha reactivat el procés —aturat l’octubre passat amb l’aplicació de l’article 155— per recuperar l’esperit i les funcions inicials amb què va néixer fa uns anys l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Llegiu-ne més
shadow bottom
Campanya sobre l’ús responsable dels antibiòtics

Farmacèutics, metges i odontòlegs catalans posen en marxa una campanya per fomentar el bon ús dels antibiòtics. Se n'ha fet un cartell divulgatiu que es pot trobar a les farmàcies i als centres d’atenció primària de Catalunya.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nova versió de l’APP 061 CatSalut Respon

La nova app mòbil 061 CatSalut Respon permet localitzar els desfibril·ladors més propers i ensenya primers auxilis; també ofereix la possibilitat de consultar el calendari vacunal i indica quines farmàcies estan de guàrdia.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Inici d’obres a l’Hospital de Viladecans

Les noves instal·lacions suposen una inversió de 60,67 milions d’€ i l’actuació permetrà triplicar la superfície actual del centre per millorar la qualitat i la resolució de l’atenció hospitalària.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou CAP a Figueres

El nou CAP ha suposat una inversió de quatre milions d’euros i permetrà ampliar la cartera de serveis d’atenció primària de la zona ja que, a més de medicina, infermeria i pediatria, incorporarà odontologia, extraccions, llevadoria i salut mental a partir del setembre.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Noves recomanacions de l’ESSENCIAL

En pacients amb patologia venosa, com la insuficiència venosa crònica i presència d’úlcera venosa, no es recomana aplicar embenats de subjecció de tipus crepè perquè no afavoreixen el retorn venós ni exerceixen cap efecte beneficiós a la patologia de base.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Abordatge sobre l’atenció a la fibromialgia

L’Informe sobre l’avaluació i abordatge de la fibromialgia resumeix  la millor evidència disponible referent  al diagnòstic, proves complementàries i tractament.

Llegiu-ne més
shadow bottom
@salutcat Salut Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacteu
Generalitat de Catalunya · Departament de Salut