Butlletí Salut Catalunya
Departament de Salut
Febrer 2018 #73
Es crea el Servei de Genètica Clínica del Càncer

En el marc de la Xarxa Oncològica de Catalunya, té com a objectiu millorar la detecció i l'abordatge dels càncers hereditaris en què es requereix d'alta especialització i expertesa multidisciplinària. 

Llegiu-ne més

Llistes d'espera 2017

L'any 2017 ha acabat amb menys temps d'espera i menys pacients per a ser operats a Catalunya. El pla de xoc també redueix el nombre de pacients que esperen per a sotmetre's a proves diagnòstiques i accedir a consultes externes. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Programa per reduir les infeccions quirúrgiques

Es posa en marxa el PREVINQ-CAT per reduir les infeccions quirúrgiques en els hospitals de Catalunya. Afecten al voltant d'un 7% dels pacients que ingressen en un hospital i el 70% d'aquestes infeccions es pot prevenir. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
VIII Jornada de la Societat Catalana d'Atenció i Tractament del Consum del Tabac

Més de 350 professionals han participat en la trobada anual que organitza l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya en què s'impulsen activitats que aportin millores en la qualitat de vida de la gent reduint el tabaquisme.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Nou Hospital de Dia de l'Hospital Verge de la Cinta

La unitat compta amb 14 boxs de tractament, 4 consultes d'oncologia, 2 d'hematologia i una consulta d'infermeria, entre d'altres.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Què he de saber sobre el tractament de la sarna?

Al Canal Salut hi trobareu quins són els símptomes i les vies de transmissió de la infecció, com detectar-la i, principalment, com tractar-la amb medicaments i altres mesures higienodietètiques.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Informe d'utilització de medicaments opioides a Catalunya

S'ha publicat el primer informe tècnic de CatSalut sobre utilització de medicaments opioides. El seu consum a Catalunya ha augmentat un 45% en cinc anys. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Pla estràtegic de l'AQuAS 2017-2020

El Pla recull els principals reptes i projectes que impulsa l'Agència i ha comptat amb la participació i aportacions de 86 persones, entre personal de l'AQuAS i membres del seu Consell d'Administració

Llegiu-ne més
shadow bottom
Bones pràctiques educatives per a les famílies

En aquests 6 vídeos, elaborats amb la Direcció General de Famílies, trobareu els principis més importants de "la criança positiva" i, també, alguns consells pràctics que poden ser útils per als pares i les mares.

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cercador interactiu de la CIM-10-MC/SCP

S'ha actualitzat el cercador interactiu amb els nous codis i les modificacions de la Classificació internacional de malalties, 10a. revisió, modificació clínica i sistema de codificació de procediments.

Llegiu-ne més
shadow bottom
La celiaquia

Càpsula de sensibilització sobre la celiaquia que explica la importància que té, per als qui pateixen aquest trastorn, mantenir una estricta dieta sense gluten i les conseqüències que pot tenir el fet de transgredir-la. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
Cures pal·liatives. Curar de vegades, alleujar sovint i cuidar sempre

Consells i recomanacions per rebre aquesta atenció quan una persona amb una situació de malaltia avançada té necessitats pal·liatives. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
El dret a la planificació de les decisions anticipades

Tracta del dret de la ciutadania a disposar d'informació i suport per garantir la dignitat i l'autonomia en la planificació de les decisions durant el procés d'atenció. 

Llegiu-ne més
shadow bottom
@salutcat Salut Imprimeix
Butlletins anteriors | Alta | Baixa | Contacteu
Generalitat de Catalunya · Departament de Salut